Beyza
Son 180 günde 0 haber

Aramıza hoş geldin yeni İTÜ'lü! İşte kayıt için bilmen gereken her şey

Hoş geldin yeni İTÜ'lü! 2021 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla beraber aramıza katılmış olmana çok sevindik :). Şimdiye kadar çok emek verdin, çok çalıştın, çok hayal kurdun. İTÜ'lü olmak belki de hep en büyük hayallerindendi. İTÜ ilk tercihin olsa da olmasa da artık sen de İTÜ'lüsün ve 248 yıllık kocaman ailemizin bir parçasısın.
Tercih sonucunu görünce yaşadığın heyecan, mutluluktan yerinde zıplama sonrası "Tamamdır İTÜ'lüyüm işte!" Dedin ve şimdi de yavaş yavaş kayıt telaşesine kapıldın. Öncelikle, hiç endişelenmene gerek yok. Üniversite heyecanının keyfini gönlünce çıkarabilmen için kayıt döneminde ihtiyacın olacak bilgileri ve yapman gerekenleri senin için derledik. 

Nasıl kayıt yaptıracağım?

İTÜ lisans programlarına 2021 YKS tercih sonuçlarıyla yerleşen öğrencilerin kayıt süreçleri yerleştikleri programa göre değişebiliyor. Aşağıdaki programlardan birine yerleşen öğrencilerin kayıtlarını online olarak yapmaları gerekecek. Kayıtlar 04 - 08 Eylül tarihleri arasında E-devlet üzerinden veya 06 - 10 Eylül tarihleri arasında bu adresten yapılacak. 
 
E-devlet'ten online kayıt yapılacak programlar:
 E-devlet'ten kayıt yaptıracak öğrencilerin 8 Eylül tarihine kadar elektronik kayıt işlemlerini tamamlayıp, kayıt olduklarını gösteren barkotlu çıktıyı alması gerekmektedir.
 
E-devlet dışı İTÜ elektronik kayıt yapılacak programlar:
 İTÜ Elektronik Kayıt yaptıracak öğrencilerin 10 Eylül saat 23:59'a kadar kayıt işlemini tamamlamış olması gerekmektedir.
Kayıt işlemini belirlenen tarihlerde yapmayan aday öğrenciler İTÜ'ye kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacağı için tarihler konusunda dikkatli olmanızı öneririz.

Evrak teslimi veya kayıt için İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'ne gelmeme gerek var mı?

E-devlet üzerinden kayıt yaptıracak öğrenciler için:

Elektronik kayıt işlemlerini tamamlayıp,kayıt olduklarını gösteren barkotlu çıktıyı aldıktan sonra kayıt işlemleri tamamlanmış olacaktır. 
Öğrencilerin aşağıdaki belgeleri 18-22 Ekim tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilmesi gerekmektedir:
  1. E-devletten kayıt yapıldığını gösterir barkotlu belge (E-devlet'ten alınacaktır.)
  2. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
  3. 4 adet 4.5 x 6 cm boyutunda vesikalık fotoğraf (fotoğraflar son altı ayda çekilmiş ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)

E-devlet dışı İTÜ Elektronik Kayıt yaptıracak öğrenciler için:

Kesin kayıt sırasında elektronik ortamda yüklenmiş belgelerin aslı ile 4 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf 18-22 Ekim tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilecektir. Konuya ilişkin açıklama belge teslim tarihlerinden önce İTÜ Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) üzerinden ilan edilecektir.
Kesin Kayıt İşlemi İçin PDF Olarak Yüklenecek Belgeler:
  1. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
  2. Öğrenim ücretinin ödendiğine dair dekont (UOLP-Uluslararası Ortak Lisans Programları Öğrencileri İçindir. Vakıf Bankası şubelerine 06 - 10 Eylül 2021 tarihleri arasında Ücret listesi için tıklayınız)
  3. Denizcilik Fakültesinin programlarına kayıt olacak öğrenciler için Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesi (Detaylı bilgi için tıklayınız)
  4. İTÜ-KKTC programlarına kayıt olacak öğrenciler için öğrenim ücreti yatırdığına dair dekont (Öğrenim ücretleri için tıklayınız)
  5. İTÜ-KKTC Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği programlarına kayıt olacak öğrenciler için Gemi Adamı Olur Raporu

Peki ya öğrenci kartım, İTÜ Kullanıcı Hesabı'm vs?

Öğrenciler, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (BİDB) tarafından sunulan bilişim hizmetlerinden yararlanmak için İTÜ Kullanıcı Hesabı ve İTÜ Kimlik Kartı ile ilgili işlemlerini bu yıl İTÜ/Portal Hoşgeldiniz arayüzü üzerinden elektronik olarak gerçekleştirebilecek.
Öğrenciler, İTÜ'ye kesin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, 12 Eylül itibariyle E-Devlet hesabı ile İTÜ/Portal uygulamasına giriş yaptıklarında otomatik olarak "Hoşgeldiniz Uygulaması"na yönlendirilecek. Bu uygulama üzerinden kendileri için tanımlanmış olan İTÜ Kullanıcı Hesabı'nın şifre belirleme işlemlerini gerçekleştirebilecek, mobil telefon bilgilerini tanımlayarak şifrelerini daha sonra unutmaları durumunda kolayca yenileyebilecek. İTÜ Kimlik Kartı'nın basım tercihini de bu sistem üzerinden yapabilecek.
 
İTÜ Kimlik Kartı ve BİDB tarafından sunulan bilişim hizmetleri hakkındaki detayları bu adresten öğrenebilirsiniz.

ÖBS nedir? Ne işe yarar?

Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS), İTÜ'de öğrenci olduğunuz süre boyunca ders kaydınızı yapmaktan bilgi edinmeye ve duyuruları takip etmeye kadar her türlü işte kullanacağınız sistemdir. ÖBS'yi kullanmaya başlayabilmeniz için öncelikle yukarıda bahsettiğimiz İTÜ Kullanıcı Hesabı'nızın şifre işlemlerini halletmiş olmanız gerekiyor. Sonrasında öğrenci numaranız ve PIN kodunuz ile sisteme giriş yapabileceksiniz.

Öğrenci numaramı ve PIN kodumu nasıl öğreneceğim?

PIN kodunuz doğum tarihinizin 6 haneli sayı şeklinde yazımıdır. Örneğin 5 Haziran 2001'de doğan birinin PIN kodu 050601'dir. Öğrenci numaranızı ve varsayılan PIN'inizi ise bu adres üzerinden TC Kimlik Numaranız ve doğum tarihinizi girerek öğrenebilirsiniz.
 
ÖBS'nin yeni öğrenci kayıt rehberine ise bu adres üzerinden ulaşabilirsiniz.  

Kayıt ücreti var mı?

2012 yılından itibaren harç ücretleri kaldırılmış olup UOLP programları dışında kayıtta herhangi bir ücret alınmayacaktır.
  • UOLP programları öğrenim ücretlerini bu adres üzerinden öğrenebilirsiniz
  • UOLP, KKTC ve Denizcilik Fakültesi programlarının kayıt prosedürlerini bu adres üzerinden öğrenebilirsiniz 

İngilizce Yeterlilik Sınavı (Proficiency) nedir?

Hazırlık okumayı isteyen öğrencilerin, Hazırlık eğitimi boyunca okuyacağı sınıf kurunu belirlemek için Düzey Belirleme Sınavı'na girmesi gerekiyor. Düzey Belirleme Sınavı için herhangi bir kayıt yapılmayacak olup, sınav 27-28 Eylül tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek. Bu sınavın detayları için bu adres üzerinden duyuruları takip ediniz.
 
Hazırlığı atlamak isteyen öğrencilerin "İngilizce Yeterlilik Sınavı" olan Proficiency'ye girmesi ve yeterli puanı alması gerekecek. Bu sınavın kayıtları 11-13 Eylül (Saat 17:00'ye kadar) tarihlerinde yapılabilecek. Sınav ise 15 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Proficiency'nin detayları için bu adres üzerinden duyuruları takip etmeyi unutmayın.

Yurt ve burs başvurularımı nasıl yapacağım?

Yurt ve burs başvuruları ve duyurularını bu adres üzerinden takip edebilirsiniz.

İTÜ ile ilgili her şey için bizi takip etmeyi unutmayın! :) 

arı24 Facebook sayfası için https://www.facebook.com/ari24sosyal/
 
arı24 Twitter sayfası https://twitter.com/ari24sosyal
 
arı24 Instagram hesabı için https://www.instagram.com/ari24sosyal/?hl=tr
 
İTÜ Sosyal'e üye olmak için https://www.facebook.com/groups/itusosyal
İTÜ'lü Yüksek lisans öğrencisi hayatını kaybetti İTÜ'de işçi hakları eylemi

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor