Serkan Yasin
Son 180 günde 3 haber

Ayazağa'daki yangın Tuzla'ya sıçradı: İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde "kısa süreli" internet kesintisi

Bilindiği üzere geçtiğimiz haftasonu Rektörlük ek binasında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş ve herhangi bir can kaybı yaşanmadan kontrol altına alınmıştı. Binanın çatı katındaki izolasyon çalışmaları sırasında kaynak makinesinden çıkan kıvılcımların depoda bulunan elektrik süpürgesine sıçramasıyla çıktığı öğrenilen yangının zayiatları ise bu hafta başında belli oldu.

İTÜ Denizcilik Fakültesi'ne ait internet sunucusu yandı

Çıkan yangın sonucunda eski BİDB binası olarak da bilinen Rektörlük ek binasındaki İTÜ Tuzla Kampüsü'ne internet sağlayan sunucular kül oldu. Pazartesi gününden beri Eduroam'a bağlanamayan İTÜ'lüler Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na yardım bileti oluşturarak sunucuların yandığını ve ADSL kablolarının kullanılamaz durumda olduğunu öğrendi.

Sorunun ne zaman çözüleceği konusunda net bir bilgi verilmemesine rağmen öğrenci kulislerinde, BİDB'nin aktardığına göre, internetin ancak 1-2 hafta içinde geleceği konuşuluyor.

BİDB'ye oluşturulan yardım bileti:

 

Vize haftasında olan öğrenciler mağdur

İTÜ'nün meşhur vize ayının teşrifiyle haftalardır quiz-ödev-vize üçgeninde olan öğrenciler halihazırda yoğun bir tempo ve stres altındayken bir de üstüne bu '"altyapı" kaynaklı internet kesintisi eklenince İTÜ'lüler ne yapacağını şaşırdı.

Söylenildiği gibi 1-2 hafta boyunca İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde internet olmayacaksa bu hem derslerin bir hayli aksamasına sebep olacak hem de öğrencilerin vize/ödev/quiz çalışmalarını imkansız hale getirecek. Bu yüzden kesintinin uzaması halinde öğrencilerin bölümlerine dilekçe yazarak yapılacak sınavların ertelenmesi talebinde bulunması da konuşulan seçenekler arasında. İnternetin elzem olduğu vize ayında yaşanan bu krizi İTÜ'lü yetkilerin bir an önce çözüp öğrencilerin mağduriyetini gidermesi bekleniyor.

 
Kış aylarında içinizi ısıtacak mekan: Hebun Çorba Evi Yemekhanenin özelleştirilmesinin hemen ardından zehirlenme iddiası

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor