Yemekhanenin özelleştirilmesinin hemen ardından zehirlenme iddiası

İTÜ yemekhaneleri, öğrencileri ve kulüpleri tarafından gösterilen itirazlara rağmen özelleştirildi. İtirazların sebepleri arasında yemek maliyetlerinin (ya okula ya da direkt olarak öğrenciye) artacağı ve yemek kalitesinin aynı olmayacağı gibi nedenler barınıyordu. Şu an için yemeklerin, okula olan maliyetleri ile ilgi bir bilgi paylaşılmamış olsa da yemeklerin kalitesinin akıbeti bakımından birtakım gelişmeler yaşandı. 13-14 Kasım günü yemek yiyen öğrencilerin bir kısmı bulantı, kusma gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. 

İlgili şikayet nedeniyle alınmış bir sağlık raporu

İddia olarak kaldı

Olayın boyutu ya da ciddiyeti ile ilgili yorum yapılabilmesini, yönetim kurulu toplantılarında konu edilmesine rağmen herhangi bir dekanlığın ya da rektörlüğün açıklama yapmaması kısıtlamakta. Edinilen bilgilere göre 7 Makina Mühendisliği bölümü öğrencisi zehirlenme ile ilgili mazeret dilekçesi ve diğer bölümlerden 5 öğrencinin yemekhane kaynaklı zehirlenme nedeniyle sağlık raporu aldığı belirlendi. Zehirlenmenin en büyük sebebinin yanlış deterjan kullanımı olabileceği düşünülüyor. Yapılan anketlere göre öğrenciler, 13 Kasım günü yedikleri akşam yemeğinde zehirlendiklerini düşünüyor. 

İTÜ'den bir açıklama gelmedi

Özelleştirilen yemekhane ihalesinin teknik şartnamesinin ilgili maddesine göre, öğrenciye sunulan yemeklerin numuneleri 72 saat boyunca saklanıyor. Öğrenciler, bu numunelere gerekli testler yapılarak zehirlenme iddialarının açığa kavuşturulabileceğini düşünüyordu. İdari yönetimin, yaşanan bu durumun yemekhane kaynaklı olup olmadığı konusunda öğrencileri aydınlatabilme imkanı varken bu iddiaları yanıtsız bırakması ve gereken testlerin yaptırılmamış olması öğrenciler tarafından tepki topladı.

Teknik şartnamenin ilgili maddesi

 

 

 
Ayazağa'daki yangın Tuzla'ya sıçradı: İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde "kısa süreli" internet kesintisi İTÜ rektörlük ek binasında yangın

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi