Burak Erdil
Son 180 günde 5 haber

İTÜ yemekhanesinin özelleştirilmesi protesto edildi

Bir süre önce “İTÜ yemekhane hizmetlerinin özelleştirileceği” iddiasıyla tartışma konusu olan İTÜ yemekhanesinin özelleştirileceği duyumları, 22 Eylül tarihinde Sağlık, Kültür ve Spor Başkanlığı tarafından yayınlanan bildiriyle doğrulanmıştı. Böylece yemekhane işleyişinde, akşam yemeği saatleri ve menüler gibi konularda değişikliklere gidilmişti. İTÜ öğrencileri ve yemekhane çalışanları, 5 Ekim’de İTÜ yemekhanesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla yemekhanenin özelleştirilmesini protesto etti.

Özelleştirme karşıtı açıklama yayınlandı

İTÜ öğrencilerinin barınma ve beslenme haklarını korumak için mücadele veren “İTÜ Yurtları ve Yemekhanesi” sayfası, 2 Ekim tarihinde sosyal medyada yaptığı bir açıklamayla İTÜ’nün yemekhane hizmetlerini özelleştirme kararını protestoya çağırdı.

Protestoya çağrı metni

Öğrenciler yemekhane önünde kararı protesto etti

İTÜ öğrencileri, yemekhane önünde toplanarak verilen karara karşı bir bildiri okudular. Bildiride, İTÜ öğrencilerinin yemekhane işçilerinin yanında oldukları ve yemekhane hizmetlerinin özelleştirilmesi kararının geri alınması gerektiği vurgulandı. Ayrıca yemekhanelere yapılan zamların, verilen karar ile birlikte devam edip etmeyeceği konusu sorgulandı.

 
Prof. Dr. Mete Atatüre, Cavendish Laboratuvarı'nın bölüm başkanı olarak atandı Yeterlilik sınavını geçen öğrenciler İTÜ'nün azizliğine uğradı

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi