Mustafa Ulaş
Son 180 günde 1 haber

Bina yetişmedi, planlar bozuldu: İTÜ hazırlık öğrencileri mağdur

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde hazırlık öğrencilerini mağdur eden bir durum, üniversitenin "Merkezi Derslik C" binasıyla ilgili yaşandı. 2021 yılında yapımına başlanan binanın normal şartlarda bu yıl tamamlanması bekleniyordu ve hazırlık sınıfındaki öğrencilere derslerin Ayazağa Kampüsünde bu binada yapılacağı belirtilerek tanıtıldı. Bu bilgiye güvenen öğrenciler ve öğretim üyeleri, konaklama ve ulaşım planlarını da bu doğrultuda yaptı. Ancak, binanın zamanında yetişmeyeceği anlaşılınca, derslerin ilk iki hafta online olarak yapılacağı rektörlük tarafından duyuruldu.

Daha sonra öğrencilere, 11 Ekim 2024 tarihinde gönderilen bir e-posta ile 14 Ekim 2024 itibarıyla derslerin yüz yüze olarak Maçka Kampüsünde yapılacağı bildirildi. Ancak, bu ani değişiklik hem öğrencilere hem de öğretmenlere mağduriyet yaşattı. Yurt ve ev düzenlemelerini Ayazağa Kampüsüne göre yapılmasından dolayı ulaşım gibi konularda sıkıntılar yaşanıyor.

Bu olay, planlama ve iletişim eksikliklerinin İTÜ öğrenci ve öğretmen kitlesinin yaşamına olan etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

İTÜ'de Merkezi Derslik C çıkmazı

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Ayazağa Kampüsünde yapımı devam eden "Merkezi Derslik C" binasıyla ilgili süreç uzamaya devam ediyor. İnşaatına 15 Aralık 2021 yılında başlanan bu binanın kaba inşaatı, normal şartlarda 9 Mart 2023'te tamamlanmış olmalıydı. Ancak belirtilen tarihe kadar bina bitirilemedi ve gecikmeler yaşandı.

Bununla da kalmayıp, elektrik ve mimari gibi imalatların yapılması için gerekli olan yeni ihale, kaba inşaatın beklenen tamamlanma süresinden yaklaşık 9 ay sonra, 19 Aralık 2023 tarihinde açıldı. Bu yeni ihale kapsamında belirlenen yeni bitiş tarihi ise 15 Ekim 2024 olarak belirlendi. Ancak ne yazık ki bu tarihte tutturulamadı ve bina hala tamamlanmış değil.

Bu gelişmeler, binaya geçmesi planlanan Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerinin ders programlarını, konaklama planlarını ve üniversitedeki yaşam düzenlerini olumsuz etkiledi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin, rektörlüğün de verdiği bilgi doğrultusunda binanın zamanında bitirileceği beklentisiyle yaptıkları planlar, binanın hala faaliyete geçmemesi nedeniyle aksaklıklara neden oldu. Öğrenciler derslerin ne zaman bu binada başlayacağını merak ederken, bu gecikme hakkında net bir bilgilendirme yapılmamış durumda.

Hibeler nerede? İTÜ'de Erasmus sorunu İTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu Dr. Ayşe Bengi Özçelik vefat etti

Maçka'da yeni dönem

Hibeler nerede? İTÜ'de Erasmus sorunu

İTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu Dr. Ayşe Bengi Özçelik vefat etti

İTÜ öğrencisi A. Ramazan Koşaraslan vefat etti

arı24 yazılım ekibi yeni ekip arkadaşlarını arıyor!