Güray Baran
Son 180 günde 0 haber

Dil dersleri tamamen online oluyor

Pandemi dönemi ile birlikte halihazırda derslik yetersizliği sıkıntısı çeken İTÜ, pandemi sonrasında dil derslerinin (Havuz ING dersleri dahil) hepsinin %100 online devam etmesi kararını alma aşamasında. Geçtiğimiz aylarda MAT Havuz dersleri için de kalıcı uzaktan eğitim konuşuluyordu.

Dil dersleri uzaktan eğitime geçiyor

Geçtiğimiz günlerde yabancı dil dersi hocalarına bir anket gönderildi. Ankette yüz yüze eğitime geçildiğinde öğretim görevlilerinin uzaktan eğitime devam etmek isteyip istemedikleri soruldu. Anket sonuçlarının büyük bir çoğunluğunun uzaktan eğitimi desteklemesi ardından İngilizce dil derslerinin kalıcı uzaktan eğitime geçmesine kesin gözüyle bakılıyor ancak anket sonuçlarında uzaktan eğitim çıkmasına rağmen diğer dil derslerinin akıbeti henüz tam belli değil. Konu hakkında konuşan öğretim görevlileri, kampüslerde derslik yetersizliği problemleri yaşanırken dil derslerinin kampüste istenmediğinin onlara aktarıldığını ifade ettiler.

Kampüste dil dersleri için yeterli yer yok

Yüz yüze eğitimde olduğumuz günleri hatırlayacak olursak dersler için sınıf bulunamaması neredeyse sıradan bir hale gelmişti. Derslik yetersizliği sıkıntısından dolayı iptal edilen dersler, halihazırda binası olmayan fakülteler, İşletme Fakültesi'nin Ayazağa'ya taşınması, süren tadilatlara rağmen Ayazağa Kampüsü'ne taşınması planlanan Yabancı Diller Yüksekokulu ve yeni açılan Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği ile birlikte İTÜ muhtemelen bazı dersleri elemek zorunda kaldı. Görünen o ki daha birçok dersi kalıcı olarak uzaktan eğitim ile almak zorunda kalacağız.

İTÜ, Karsan ve ADASTEC ile işbirliği imzaladı: Kampüse otonom ring geliyor İTÜ'lü Öğrenci trafik kazasında hayatını kaybetti

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor