Ekin
Son 180 günde 0 haber

Maslak Kampüsü'ne taşınacak olan YDY'nin yeni yeri belli oldu

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ 2021 hedeflerini açıkladığında, Maçka Yabancı Diller Yüksekokulu'nu Maslak Kampüsü'ne taşıma fikri öğrenciler tarafından büyük tepki almıştı.

Bu olayların ardından Koyuncu’dan konuyla ilgili birtakım açıklamalar gelmişti. İki gün önce yaptığı, son açıklamalarına göre geçtiğimiz dönemlerde depremden zarar gören Kültür ve Sanat Birliği Binası (KSB) ve eski kütüphane yıkılıp yerine yeni bir tesis inşa edilecek. Bu tesis hem Yabancı Diller Yüksekokulu'nu bünyesinde barındıracak hem de proje takımları ve öğrenci kulüplerinin çalışmalarını yürütebileceği bir kültür merkezi olarak kullanılacak. 

Koyuncu, bu değişimin arkasındaki sebebin Maslak Kampüsü'nde kalan öğretim görevlileri ve öğrencilerin, Maçka’nın Maslak'a uzak oluşu ve yeni öğrencilerin üniversiteye uyum süreci zorlukları geri bildirimleri olduğunu da belirtti.

Maçka Silahhanesi ne olacak?

Maçka YDY Binası'nın gelecek dönemlerde İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nın kullanımına sunulacağı, içerisinde bulunan Mustafa Kemal Amfisi'nin de konservatuar tarafından oluşturulacak İTÜ TMDK Orkestrası'na tahsis edileceği ayrıca bu amfide, İTÜ Öğrencileri'nin ücretsiz katılım sağlayabileceği, devamlı sanat faaliyetlerinin yürütüleceği açıklandı.

Denizcilik Fakültesi'nde inşaatı süren "Teknolojik Laboratuvar ve Yemekhane Binası” yakın zamanda tamamlanıyor

Tuzla Kampüsü'nde teknolojik laboratuvarlar, yemekhane ve kafeteryanın yer alacağı, öğrenci kulüplerinin çalışmalarını gerçekleştirebileceği alanı sağlayacak "Teknolojik Laboratuvar ve Yemekhane Binası" yakın zamanda tamamlanıyor.

arı24 yeni ekip arkadaşlarını arıyor! İTÜ Kulüpleri #İTÜBOĞAZİÇİNİNYANINDA diyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor