Ekin
Son 180 günde 0 haber

Her İTÜ'lünün işine yarayacak 7 Web Sitesi

Öğrencilik hayatınızda işinize yarayacağını ve bol bol kullanacağınızı düşündüğümüz 7 Web sitesini derledik. İyi okumalar dileriz.

1. Cite This For Me: Web Citer

Bir araştırma yazısı yazarken yazdığımız stilin kaynakça yazım kurallarını hatırlamak hepimiz için oldukça güç ve can sıkıcı bir durum. Böyle durumlarda bu siteyi kullanarak dilediğiniz formatta, alıntı yapmak istediğiniz makaleyi kurallarına uygun olarak alıntılayabilirsiniz.

2. Vark Questionnaire

VARK Anketi hangi öğrenme tipine daha yatkın olduğunuzu test etmek için kullanılan bir anket. Siz de bu anketi yaparak kendi öğrenme stilinizi keşfedebilir, anketten sonra sitenin size sunduğu çalışma önerileri ile çalışmanızın verimini artırabilir, notlarınızı bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

3. Pomofocus

Pek çok öğrenci tarafından tercih edilen, 25 dakika ders-5 dakika ara şeklinde uygulanan Pomodoro Metodu'nu uygulayabileceğiniz; ara yüzü oldukça sade ve estetik olan pomofocus.io sitesi uzun süre odaklanma problemi yaşayanlar için oldukça güzel bir site.

4. Habitica

Habitica, kullananların önemle tavsiye ettiği, RPG formunda bir zaman yönetimi programı. Adından da anlaşılacağı üzere kazanmak istediğiniz alışkanlıklar varsa başvurabileceğiniz güzel kaynaklardan. Ayrıca bu sitenin iOS ve Google Play’de de uygulama halini bulabilirsiniz.

5. SlidesCarnival.com

Hazırladığınız sunumların daha renkli ve özel olmasını istiyorsanız SlidesCarnival tam size göre. Bu siteyi kullanarak onlarca farklı hazır şablon arasından amacınıza ve zevkinize uygun olanı indirebilir ve sunumlarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

6. Notion

Notion’ın yapabildikleri saymakla bitmez. Ders notlarınızı yükleyebildiğiniz, alışkanlıklarınızı takip edebildiğiniz, yapılacaklar listenizi hazırlayabildiğiniz oldukça basit bir ara yüze sahip bir site. Kişiselleştirme seçeneklerinin de oldukça geniş bir yelpazede sunulması kullanıcıların en sevdiği özellikler arasında. Aynı zamanda uygulaması da bulunan bu sitenin ücretli planları bulunsa da kişisel kullanımda ücretsiz hizmet sunuyor.

7. Sejda

Online PDF düzenleme sitesi olan Sejda, PDF’lerinize imza ekleme, sayfaları yeniden sıralama, PDF birleştirme gibi pek çok işinizi online bir şekilde ücretsiz olarak halletmenize yarıyor. Online dönemde ödev ve sınavlarımızın pek çoğunu PDF formatında gönderdiğimizi göz önünde bulundurursak, Sejda eğitim hayatınızın vazgeçilmez bir parçası olabilir.

 

Başarı yolculukları size ışık olabilir: Ekonomi Haftası Kulüp paralarıyla sucuk partisi dönemi sona erdi: Kulüpler Birliği devreden çıkarıldı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi