İTÜ'de erken seçim: Hangi fakülte daha yalnız?

1565 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz İTÜ öğrencileri ilişki durumu anketinde elde ettiğimiz verilere hep birlikte göz atalım.

Katılımcıların %70,8’i erkek iken %29,2 lik bir kısmı kadınlardan oluşuyor ki İTÜ’deki kadın-erkek oranı göz önüne alındığında bu oran oldukça normal.

 Fakülte fakülte ankete katılım ise aşağıdaki gibidir;

Peki İTÜ öğrencilerinin ilgi duyduğu cins oranına göz atmak istersek?

 Erkeklerin %3,9 u erkeklere ilgi duyarken %1,1’lik bir kısmı da her iki cinse de ilgi duymakta. Denizcilik ve Bilgisayar Bilişim Fakültesi bu oranların en yüksek olduğu fakülte. Geri kalan %95’lik kesimin ise ilgi duyduğu cins kadın.

 Kadınlarda ise oranların erkeklere göre biraz daha farklı olduğunu görüyoruz. %3,80’lik kısım her iki cinse de ilgi duyarken %4,80’lik kısım kadınlara ilgi duymakta olup bu oranların en yüksek olduğu fakülteler; maden ve elektrik elektronik. Kadınların %91,4’ü ise erkeklere ilgi duymakta.

 Ne kadar yalnızız?

 Gelelim esas konuya! Sık sık yalnızlıktan yakınırız. Yalnızlık özellikle İTÜ’lü erkeklerin en büyük sorunudur. %95’inin ilgi duyduğu cinsin kadın olduğunu düşünürsek pek de haksız sayılmazlar. Peki aslında ne kadar yalnızız?

 Anket sonuçlarının da bize gösterdiği üzere yaklaşık olarak 100 kişiden 60’ı tam anlamıyla yalnız… Kadınların %29’u erkeklerin ise %22,5’nin ise ciddi bir ilişkisi var.

Peki en yalnız fakülte hangisi? 

  • Elektrik Elektronik %65
  • Tekstil %63
  • Bilgisayar ve Bilişim %62
  • Maden %61
  • Makina %60
  • Fen Edebiyat %59
  • Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri %59
  • İşletme %56
  • İnşaat %56
  • Uçak ve Uzay  %56
  • Mimarlık %55
  • Kimya Metalurji %53
  • Denizcilik %44
  • Konservatuar %33

Yukarıdaki listede de görüldüğü üzere değerler birbirine oldukça yakın olmakla birlikte en yalnız fakülte Elektrik Elektronik Fakültesi.

Şaşırtıcı sonuçlar ise erkek çoğunluğuyla ün salmış makina ve inşaat fakültesinden geliyor. Sonuçta bu fakültelerdeki dillere destan olan erkek/kadın oranı farkı bir çok capse de konu olarak fakülte öğrencilerinin üzücü durumunu gözler önüne sermişti.

Tercihimiz uzun ilişkiler mi?

Teknik üniversitede okuyoruz bir daha hayırlı bir kısmet zor buluruz mantığından mıdır bilinmez ancak ciddi ilişkisi olanların %67,6’sı 6 aydan daha uzun süreli bir ilişkiye sahip. Üstelik bu oranın yaklaşık yarısını ise 2 yıldan uzun süreli ilişkiler oluşturmakta! Ne diyelim bize de tüm sevenlere nice mutlu yıllar demek düşer.

 Aşk nerede?

"E ben yalnızım ama aşkı nerede arayacağım?" mı diyorsunuz… Sizler için de bir çalışma yaptık. Ciddi bir ilişkiye sahip olanların %60’nın birlikte olduğu kişi İTÜ’den değil…

 Aradığı mutluluğu İTÜ’den bulan %40’lık kesimin ise %70’i bu mutluluğu farklı fakültelerden bulmuş. E şimdi aradığım aşkı İTÜ dışından bulmam çok zor diyorsan da artık fakülten dışında aramaya başlaman gerektiğini görmüşsündür. Çünkü bu mutluluğu ancak %12’lik ufak bir kesim yakalayabilmiş. 

 

Oranlar yapılırken verilen yanıtların doğruluğu baz alınmış olup fakülte fakülte katılım oranları değiştiği için doğruluk payları da eşit olmamakla birlikte yapılan değerlendirmeler fakültelerin katılım oranları göz önünde bulundurularak yapılmıştır.

Renkli FEB merdivenleri bu sefer de karalandı Ford Sürüş Akademisi İTÜ'ye geliyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor