Mert Kaan
Son 180 günde 1 haber

İTÜ Mobil güncellendi: Güncelleme değil biraz makyaj

Yakın zamanda bir İTÜ öğrencisinin yaptığı konsept tasarımla konuşulmaya başlayan İTÜ Mobil uygulamasının tasarımı, yeni gelen güncelleme ile değiştirildi. Bu güncelleme ile tasarım büyük ölçüde değiştirilse de uygulama özellikleri bakımından çok da bir geliştirme yapılmamış gibi gözüküyor. Yine de eklenenler ve çıkarılanlar var. Hadi gelin bir göz atalım.

Ninova sekmesi artık yok

Yanlış okumadınız artık Ninova sekmesi yok. Fakat merak etmeyin onun yerine Kepler ÖBS sekmesi eklenmiş. Çoğu özellik aynı kalsa da büyük bir eksiklik var. Eskiden "Sınıflarım" sekmesinden Ninova'da olan bütün özelliklere erişebilirken şu an sınıf dosyaları ve ders dosyaları sekmeleri kaldırılmış ve "Sınıflarım" sekmesi sadece dersler hakkında bilgi verecek şekilde tasarlanmış. Artık İTÜ Mobil üzerinden ders müfredatına bakmak ne yazık ki mümkün olmayacak. 

Yepyeni bir özellik eklendi: Dijital kartvizit

Tam olarak ne için kullanacağımızı kavrayamasak da İTÜ Mobil artık sizin için bir QR kodu oluşturuyor. Oluşturulan dijital kartvizit sayesinde ad-soyad, bölüm, telefon numarası veya e-posta adres bilgilerinizi kolayca başkalarıyla paylaşabiliyorsunuz.

Karanlık mod eklendi

Gece geç saatte ödev yetiştirmeye çalışırken İTÜ Mobil yüzünden kör olmaya son! Artık karanlık mod var. Uygulamanın okunulabilirliği büyük ölçüde azalsa da kör olmaktan iyidir diye düşünüyoruz ve en güzel değişiklik ödülünü veriyoruz. İTÜ Mobil'i karanlık modda kullanmak isteyenler en alttaki ayarlar sekmesinden tema seçimi kısmından karanlık modu seçebilirler.

Neler değişebilirdi

Hepsi bu kadar mı dediğinizi duyar gibiyiz. Evet hepsi bu. En azından bizim bulabildiklerimiz bunlar çünkü uygulama o kadar değişmemiş ki özellik yeni miydi eski miydi hatırlamıyoruz bile. Değişebilecek bir ton “çalışmayan” özellik varken hem de. 

Örneğin İTÜ’nün radyo hizmetini ele alalım. Siz de mi yeni öğrendiniz, hala uygulamada mevcut. Biz çalıştırmayı başaramadık ama siz başarırsanız haber verin belki kullanmak için kablolu kulaklığı anten olarak takmak gerekiyordur. Gerekliliği tartışılsa da olması hoş bir özellik. Keşke çalışsa.

Bir diğer tam güncellenmemiş özellik ise harita sekmesi. Yeni girişliler için çok kullanışlı bir özellik olsa da yapıldığı tarihten bu yana hiç güncellenmemiş. Haritada Arı Mola’yı görmek içimizi ısıtsa da gerçeklerle yüzleşmek gerek bazen. Haritayı güncelleyelim lütfen.

Bir de İTÜ Mail mevzusu var tabi. Uygulama bize İTÜ hesabımıza giriş yaptırsa da İTÜ Mail’e her bakmamız gerektiğinde bizi İTÜ Mail'in sitesine yönlendirdiğinden tekrar giriş yapmamızı istiyor. İTÜ Mail, uygulama içine entegre edilmediği için İTÜ öğrencilerinin bu özelliği de çok kullanmayacağını varsayabiliriz.

İşte bu kadar İTÜ Mobil biraz makyaj yapmış, göz zevkimizi biraz tatmin eder hale gelmiş bir de "Kampüs Turu" özelliğini kaldırmış. Şimdiye kadar hiç kullanmadığımız için ne işe yaradığını bilmiyoruz ama siz biliyorsanız bize iletin. Yani dememiz o ki büyük bir hevesle güncellediğimiz İTÜ Mobil, hevesimizi biraz kursağımızda bıraktı. Sonraki güncellemelerde, İTÜ öğrencilerin geri bildirimlerinin dikkate alınacağını umuyoruz.

 
Birinci sınıfların ders seçiminde öncelikli olması tartışmalara neden oldu İTÜ "yemekhanede zarardayız" diyor, raporlar tersini söylüyor

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi