İrem
Son 180 günde 3 haber

Birinci sınıfların ders seçiminde öncelikli olması tartışmalara neden oldu

İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan duyuruyla birlikte akademik takvim yeniden düzenlenerek tarihler kaydırılmıştı. Bu değişiklikle birlikte, İTÜ öğrencilerin her dönem başlangıcında yaşadıkları baş ağrıtan ders seçme sürecinin başlangıcı 18 Eylül olarak belirlenmişti. Önceki dönemlerin aksine bu dönem ders kaydında; 4. sınıf, ÇAP ve Yandal yapan öğrenciler yerine 1. sınıfta olan ve hiç ders almamış öğrencilere öncelik tanınmıştı. Ders kayıt sürecinde öncelikli olan 1. sınıflar arasında sadece ilk defa ders alacakların mevcut olduğu, irregular veya önceden ders almış 1. sınıfların dahil olmadığı belirtilmişti.

Birinci sınıflar ITB alabilmeli mi?

Her yıl 1. sınıfların WEB ders kaydı otomatik gerçekleşirken bu yıl neden değişikliğe gidildiği hala merak konusuyken kontenjanların nasıl etkileneceği de akıllarda soru işareti bıraktı. Bir yandan öğrencilerin sadece ilk yarıyılda zorunlu olan dersleri alabileceği söylenirken öte yandan ITB ve SNT derslerini de alabilmiş olmaları, haliyle yetersiz kontenjanlı bu dersleri üst dönemlerin nasıl alabileceği konusunda öğrencileri isyan ettirdi.

Üst sınıflar nasıl ITB alacak?

İTÜ'nün ders seçimi esnasında üst sınıf derslerine kayıt olunamaması için önlem almamasının yanında, yaşanacak bu mağduriyetin nasıl giderileceği de merak konusu oldu. İTÜ Öğrenci İşleri'nden gelen bir yanıta göre, üst sınıf derslerini alan 1. sınıflardan bu derslerin düşürülebileceği ihtimaller arasında yer alıyor. Yetersiz kontenjan olmasından dert yanan üst sınıflar, alamayacakları ITB ve SNT dersleri yüzünden okulu uzatma endişesi yaşıyor.

İTÜ Öğrenci İşleri'nin alınan üst sınıf dersleriyle ilgili açıklaması

 

 
İTÜ'nün 35 yaş üzeri kadın kontenjanından öğrenci alması tepki topladı İTÜ Mobil güncellendi: Güncelleme değil biraz makyaj

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi