Beyza Nur
Son 180 günde 4 haber

İTÜ'nün 35 yaş üzeri kadın kontenjanından öğrenci alması tepki topladı

Öğrenci Seçme ve Yerleştime Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından İTÜ'de bulunan bölümlerin taban sıralamaları belli olmuştu. Daha önce üniversiteye gitme imkânı elde edememiş kadınlara yönelik uygulama kapsamında bu yıl ilk kez bazı üniversitelerin belli bölümlerine 35 yaş üzeri kadınlar için ek kontenjan getirildi. Bu kontenjanlar, YKS ile yerleşen öğrencilerin kontenjanını azaltmamakla birlikte ek olarak açıldı. İTÜ de 35 yaş üzeri kadın kontenjanıyla öğrencilerini kabul eden üniversiteler arasında yerini aldı.

35 yaş üstü kadınlar için 14 kişilik kontenjan

İTÜ'de 35 yaş üzeri kadın öğrenciler için Fen-Edebiyat, İşletme ve Mimarlık fakültelerinden 8 bölüme toplam 14 kişilik kontenjan açıldı. Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce), Ekonomi (İngilizce), Endüstriyel Tasarım (İngilizce), İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı (İngilizce), Şehir ve Bölge Planlama ile Şehir ve Bölge Planlama (İngilizce) bölümleri 35 yaş üzeri kadın öğrenciler için ek kontenjan açarken; Kimya ve Endüstriyel Tasarım (İngilizce) bölümlerine yerleşen olmadı. 14 kişilik ek kontenjanın 7'si dolarken, YKS ile yerleşen öğrencilerle 35 yaş üzeri kadın kontenjanıyla yerleşen öğrenciler arasındaki sıralama farkı oldukça çarpıcı.

*ÖSYM tarafından puanlar açıklanıp sıralamalar henüz açıklanmadığından yaklaşık değerler kullanılmıştır 

Öğrenciler sıralamalar arasında çok fark olmasına tepkili

İlk 2 binden öğrenci alan Ekonomi (İngilizce) bölümüne 965 binlerdeki öğrencinin girmesi ve ilk 130 binden öğrenci alan İTÜ'ye 1 milyonun üzerinde sıralamalardaki kişilerin yerleşmesi öğrenciler arasında tepki oluşturdu. Bu sıralamalardaki kişilerin İTÜ'deki dersleri nasıl geçeceği ise büyük bir merak konusu oldu.

 

 
15 TL ile öğrenciler doyuyor ancak İTÜ doymuyor: Belge ücretleri açıklandı Birinci sınıfların ders seçiminde öncelikli olması tartışmalara neden oldu

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi