Emir Enes
Son 180 günde 1 haber

İTÜ öğrencileri özelleştirilen yemekhane hakkında ne düşünüyor?

İTÜ yemekhanesi uzun zamandır eleştirilerin odağındaydı. Yemeklerin lezzetleri, porsiyonları, yemek alma sırası, yemekhane hijyeni ve daha birçok konu sürekli olarak eleştiriliyordu. Eleştirilerin son bulması ve sorunların çözülmesi adına yemekhanenin özelleştirileceği okul tarafından atılan bir mail ile duyurulmuştu. Atılan mailin bir kısmı aşağıdaki gibidir.        

                                                                    

Peki, gerçekten mailde belirtildiği gibi yemekhane özelleştiğinden beri daha iyi ve daha kaliteli bir yemek hizmeti sunuluyor mu? Yeni yemekhanede neler değişti? Yemekhanedeki sorunlar çözüldü mü? Öğrenciler yemekhaneden memnun mu? Gelin hep birlikte bakalım.

Neler aynı kaldı, neler değişti?

Yemekhanedeki uzun yemek alma sırası yemekhanenin özelleşmesinden sonra da eskisi gibi devam ediyor. Özellikle yemeğin görece daha iyi olduğu zamanlardaki yoğun saatlerde yemek yiyebilmek için uzun bir süre beklemek gerekiyor. İçerisinde yurt bulunan Ayazağa, Gümüşsuyu ve Tuzla kampüslerinde artık hem öğlen hem de akşam yemeği hizmeti veriliyor. Akşam yemeği hizmeti de artık yarım saat daha uzun sürüyor ve 17.00-19.30 saatleri arasında veriliyor. Yemekhanede artık her öğünde vegan ve vejetaryen olanlara yönelik özel yemek seçeneği de bulunuyor. Ayrıca yemekhane artık dördüncü çeşit yemekte sunulan iki seçenekten birini tercih etme imkânı veriyor.

Özelleştirilen yemekhanede zehirlenme iddiası

Yemekhane hizmetlerinin özelleştirilmesinin üzerinden bir hafta bile geçmeden yaşanan zehirlenme vakalarının yemekhaneden kaynaklandığı iddialarıöğrencilerin yemekhaneye karşı olan güvenini sarstı. Bu iddialar nedeniyle yemekhaneden yemek yemeye çekinen öğrencilerin olduğu biliniyor.

İTÜ öğrencilerinin özelleştirilen yemekhane hakkındaki düşünceleri

arı24 X ve Instagram hesaplarından yapılan memnuniyet anketlerinde öğrecilere yeni yemekhane hakkında birtakım sorular yönelttik. Yaptığımız anketlere göre öğrencilerin büyük bir çoğunluğu yemekhane hizmetlerinden memnun değil. Öğrencilerin görüşleri şu şekilde:

                                                             

                                                              

                                                              

                                                              

                                                              

İTÜ öğrencilerinin özelleştirilen yemekhane hakkındaki görüşleri bu şekilde. İlerleyen dönemlerde öğrencilerin fikirlerinin değişip değişmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

 

 
İTÜ İnşaat Fakültesi mezunu ve Fahri Doktora sahibi Dr. Nurettin Koçak hayatını kaybetti Kış aylarında içinizi ısıtacak mekan: Hebun Çorba Evi

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor