Tuana
Son 180 günde 2 haber

İTÜ Sinema Kulübü'nün etkinliği "saat dilimi" gerekçesiyle iptal edildi

İTÜ Sinema Kulubü’nün 11 Mart Pazartesi gecesi saat 02.00’de MED A-13’te yapmayı planladığı 96. Oscar Ödül Töreni izleme etkinliği planlanan şekilde yapılamadı. Kulüp, bu organizasyon için gerekli tüm izinlerin alındığını ve sonrasında da onaylı afişlerin hem MED’e hem de yemekhaneye asıldığını belirtti.

Etkinlik zamanı sınıfın açılması için gelen kulüp hiç beklemedikleri bir cevapla karşılaştı. Daha öncesinde etkinlik izin belgesini kaşeleyip imzalayan MED güvenlik amiri, bu sefer belgeyi imzaladığını inkar etti ve güvenliklerin sınıfı açmasına izin vermedi. Alınan izin saatinin 01.30- 04.30 olduğu ve kendisinin de onayladığı söylenmesine rağmen güvenlik amiri izin verdiği saatin başka bir saat dilimi olduğunu iddia etti. Hem KHŞM’ deki insanların hem de güvenliklerin kulübün izninin olduğunu MED amirine anlatma çabaları yetersiz kaldı. Yapılan haksızlığın devam etmesi üzerine tekrardan güvenlik amiri ile yapılan konuşmanın sonunda ise Sinema Kulübü’ne söylenen bir diğer şaşırtıcı şey kulübe bir daha MED Binası'nda etkinlik yapmaları için izin verilmeyeceği oldu.

Olaydan öğrenciler de etkilendi

İzin belgesinde onay verilen sınıfın açılmaması sebebiyle etkinlik MED masaları birleştirilerek ve bilgisayarlardan izlenilerek yapılmak zorunda kaldı. Töreni izlemek için o saate kadar bekleyen birçok öğrenci de mağdur edildi. Pazar gecesi metro-otobüs seferlerinin 00:00’dan sonra olmaması, öğrencilerin evlerine dönememelerine ve MED’de sabahlamak zorunda kalmalarına yol açtı.

İTÜ'nün kulüplere olan tavrı şaşırtmıyor

İTÜ’de kulüp faaliyetlerinin çeşitli sebeplerle engellenmesi artık çok da şaşırtıcı gelmiyor. Daha önce de birçok kulübün etkinliği gerek rektörlük sebebiyle gerek mekan sıkıntısı sebebiyle iptal edilmişti. Geçmiş haberlerimizde bahsettiğimiz İTÜ Sahnesi isimli topluluğun çektiği mekan sıkıntısı ve MBG Kulübü'ne etkinliklerine kısa bir zaman kala SDKM’nin kullanılamayacağının belirtilmesi de İTÜ’nün kulüplere yarattığı diğer sorunlardan.

İTÜ MASASI | #5 İTÜ kulüpleri yandaş şirketin reklam yüzü yapıldı İTÜ MASASI | #4 Ders borsasına ilk resmi tepki geldi

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu