Ali Rıza
Son 180 günde 0 haber

İTÜ TMDK emekli öğretim görevlisi müzisyen Sadun Aksüt hayatını kaybetti

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nın ve sanat camiasının değerli müzisyenlerinden olan tamburi ve bestekar Yusuf Sadun Aksüt geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti.

Kendisi İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda Şefik Gürmeriç ve Kemal Gürses’ten; İleri Türk Musikisi Konservatuvarı Derneği'nde Hüseyin Sadettin Arel, Dr. Suphi Ezgi ve Laika Karabey'den; Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde hocası Emin Ongan'ın aracılığı ile büyük üstad Tanburi İzzettin Ökte'den dersler alarak yetişmiş ve bu birikimini Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda eğitimci olarak yetiştirdiği sayısız talebelerine aktarmıştır. Ayrıca arşivini İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi’ne bağışlayarak müzik mirasının bugünlere taşınmasında önemli bir rol almıştır.

 

Cenazesi İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda yapılan törenin ardından öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. 

İTÜ'de artan köpek saldırıları: Köpekler ve öğrenciler için en iyi çözüm ne? Bu kadar hızlı geçmemeliydi: İTÜ 2022'de neler yaşadı?

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor