Mert Kaan
Son 180 günde 1 haber

Bu kadar hızlı geçmemeliydi: İTÜ 2022'de neler yaşadı?

İyisiyle kötüsüyle 2022’de sona doğru yaklaşıyoruz. Yeni normaller, eskiye dönmeler; uzaktan eğitim, hibrit eğitim gibi birçok olayın ardından 2022 Covid-19 sonrası yaşadığımız en normal yıldı denebilir. Doğal olarak normale dönmeye çalışırken birçok değişiklik ve birçok olay yaşandı. Sizler için 2022’de İTÜ’de neler yaşandı bunları derlerdik. Gelin hep beraber göz atalım.

Ocak ayını karla geçirdik

Bütün İTÜ “Finaller yaklaşıyor, kim ders çalışacak şimdi?” havasına girmişken öğrencilerin derdine kar yetişti. İstanbul yoğun kar etkisinde kalırken karın keyfini yine İTÜ’lüler çıkardı.

MED’de güzel değişiklikler yaşadık

MED yeni yılda 7 gün 24 saat hizmet vermeye başladı ayrıca ikinci katına yerleştirilen masa ve sandalyelerle de yeni bir kovan yeni bir çalışma alanı oluşturulmuş oldu. İTÜ öğrencilerine final dönemi yaklaşırken MED’den müjdeli haber geldi.

Yeni mekanlar yeni binalar geldi

2022 devam ederken İTÜ Ayazağa Kampüsü birçok yeni mekanla tanıştı. Bunlar,

Simmit’in yerine İTÜ Genç Ofis,

FanFan Cafe’nin yanına CAFFÈ FERRO,

Yemekhanenin hemen altına Kovan Kafe,

Konuk Evi’nin yanına Kızılkayalar,

oldu.

Bunların dışında elbette bir de kantin draması yaşadık. MACGAL kantileri İTÜ’den çekilme kararı almasının ardından belli bir süre okul kantinleri kullanılamamıştı bu durum yeni fakülte kantinlerinin açılmasıyla son buldu.

İTÜ Store mevsuzunu da unutmamak lazım tabi. Senenin başlarında kapatılacağı ve satışlarına internet üzerinden devam edeceği haberini aldık. Üzerinden çok geçmeden yeniden açılacağı söylendi ve nisan ayında tamamen yeni bir konsept ile geri dönüş yaptı.

Yenilikler burada bitmiyor tabi ki yeni bir merkezi derslik binasının yapılacağı haberini de bu yılın başlarında aldık. İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu'dan MED-C duyurusunu yaptı.

Yeni sistemler geldi ve bazı değişiklikler yaşandı

Yeni ders kayıt taslak sayfası kullanıma açıldı. Lisans ders planlarında önemli değişiklikler yapıldı ve İTÜ Kalite Kulübü kuruldu. Bunlar ufak tefek değişiklikler gibi görülse de atlamamak da fayda var.

Hibrit eğitimin sonuna geldik

COVID-19 ile birlikte hepimiz alışık olmadığımız bir eğitim yaşamına girmiştik. İnternet üzerinden eğitim ile tanışılan bu dönem 2022 yılında son buldu. Yapılan açıklama ile İTÜ’de hibrit eğitime son verildi.

Celal Şengör emekli oldu

Bütün Türkiye’nin tanıdığı ve saydığı Prof. Dr. A.M. Celal Şengör emekli oldu. İTÜ’de dile kolay 40 yıl geçiren Şengör “İTÜ'de 40 Yılım: Bu Sürede Dünya Jeolojisinde Meydana Gelen Gelişmeler ve İTÜ'nün Katkısı” adlı bir veda dersi de vermişti.

Onlar aramızdan çalındı

Bu yıl yaşadığımız en acı olaydı belki, İTÜ'lü araştırma görevlisi Ömer Akın ve doktora öğrencisi Beril Varol cinayete kurban gitti.

Bu olay karşısında kimse sessiz kalmak istemedi ve İTÜ öğrencileri yürüyüş gerçekleştirdi.

Yurtlardaki sıkıntılar artarak devam etti

İTÜ yurtları hep sorunluydu fakat bu sene apayrı bir seviyeye ulaştı. Yurtların bakımsızlığından kaynaklı sıkıntılardan tutun bu sene uygulamaya geçen yatak sayısı artırmaya. İlk başta Vadi Yurtlarına başlayan yatak artışı ardından Altan Edige ve Ali İhsan Aldoğan yurtlarında uygulamaya koyuldu. Bunları dindirmek için sadece yeni kayıtlı öğrenciler 4 kişilik odada kalacak dense de rastgele atamalar yapıldı ve bu da gerçekleşmedi. İşin kötü tarafı odalardaki kişilerin artmasının yanında fahiş zamlar da yapıldı. Geçen yıla kıyasla %50’ye varan artışlar görüldü. Bitti mi sandınız? Yurt sıkıntıları hiç biter mi? Yurda giriş-çıkış saatlerine kısıtlama getirildi. Beş gün geç kalma hakkı olan öğrenciler ise İTÜ kart hareketlerine göre takip edilmelerini şaşkınlıkla karşıladı. Bir de arama olayları var tabi. İzinsiz şekilde aranan odalar, el konulan eşyalar ile İTÜ yurtlarında aramaların ardı arkası kesilmedi.

Usulsüz sınav iddiaları ve istifalar yaşandı

Bu senenin sonlarına doğru yaklaşırken yönetime şüphe ile bakmamıza neden olacak olaylar yaşandı. İTÜ’nün usulsüz sınav açıklamalarından sonra Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Fatma Oktuğ ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Mustafa Kamaşak idari görevlerinden istifa etti.

Biraz da başarılarımızdan söz edelim

Bu yıl da İTÜ’lüler boş durmadı ve gerek ulusal gerekse uluslararası alanda birçok başarı kazandı hadi gelin bunlara göz atalım.

İTÜ Blockchain Kulübü Avalanche Barcelona Hackathonu'ndan birincilikle döndü

İTÜ Eskrim Takımı'ndan Türkiye üçüncülüğü

İTÜ Satranç Kız Takımı satranç turnuvasında birinci oldu

İTÜ Rover Takımı'ndan yeni bir başarı

İTÜ Rover Takımı European Rover Challange'da en iyi 5 finalistten biri olarak Polonya'da

51 İTÜ'lü "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde

FISU Üniversitelerarası Dünya 3X3 Basketbol Şampiyonası İTÜ’de gerçekleşti

Senenin sonlarına doğru yaklaşırken yaşadığımız güzel olaylardan biri de Üniversitelerarası 3X3 Dünya Basketbol Şampiyonasıydı. Zevkle izlediğimiz etkinlikte Türkiye’den takımlar da vardı.

Peki arı24 2022’de neler yaşadı?

Yepyeni bir döneme başlayan arı24 ağustos ayında yeni genel yayın yönetmeni ile yeni maceralar başladı. Başarılar Baran!

Son bir yılda büyümeye daha çok insana ulaşmaya devam ettik. Instagram hesabımız 16.000 takipçiyi, twitter hesabımız 28.000 takipçiyi aştı. Üretmeye, yazmaya araştırmaya ara vermedik ve bu yıl da sitemize yüzlerce kulüp etkinliği girdik, 130 haber yazdık, sizler için onlarca spotify listesi oluşturduk. Bunların yanında arıSpor ve arıSanat gibi düzenli sayısını çıkardığımız haber serilerine başladık.

Anlayacağınız dolu dolu bir sene geçirdik. 2023’te arı24 kim bilir daha neler neler yapacak kaçırmamak için hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın:

Facebook sayfamız için tıklayınız

Twitter hesabımız için tıklayınız. 

Instagram hesabımız için tıklayınız. 

Youtube hesabımız için tıklayınız.

Spotify hesabımız için tıklayınız.

arı24 ailesi olarak herkese mutlu ve sağlıklı yıllar dileriz. 2023’te görüşmek üzere…

İTÜ TMDK emekli öğretim görevlisi müzisyen Sadun Aksüt hayatını kaybetti arı2023: 31 Aralık etkinlikleri

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi