İTÜ Yelken Takımı, Fransa’nın Lorient kentinde düzenlenen Course Croserie Edhec Üniversiteler Arası Yelken Yarışları'na katıldı ve uluslararası kategoride 3.’lük, tüm sınıflarda da 4.’lük elde etti.
Melih Bağdatlı, Canberk Karahan, Gizem Özberk, Can Bayülken, Deniz Dorak, Can Tekeli ve Efe Koçtürk’ten oluşan İTÜ Yelken Takımı'nı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.
Fransa yolculuğunu ve orada yaşadıklarını ekip üyesi Canberk Karahan’dan dinleyelim:
"Course Croisere Edhec, her yıl EDHEC Business School tarafından düzenlenen, üniversite öğrencilerini hedef alan, denizde ve karada bir çok dalda yarışmaları kapsayan, uluslararası bir spor organizasyonu.
Toplamda 162 teknenin yer aldığı bu organizasyonda katılımın en fazla olduğu ve seviyesi yüksek yelkencilerin bulunduğu filoda Archambault Grand Surprise teknesi ile yarıştık. İlk defa geçen sene katıldığımız bu prestijli yarışta derecemizi daha yukarı taşımaya çalıştık.
İTÜ Yelken Takımı olarak yarışları, uluslararası kategoride 3. , tüm sınıflarda yüzde 100 öğrenci kategorisinde 4., genel klasmanda ise, 56 tekne arasında 13.’lük dereceleri ile tamamladık.
7 kişiden oluşan ekibimizin dördü, yelkene üniversitede başlamış olmalarına rağmen kendilerini en iyi şekilde geliştirerek bu yarışta mükemmel bir performans gösterdiler.
6 gün süren seride ilk gün antrenman yarışı, ikinci ve beşinci günler üçer tane 10 millik taktik rota, üçüncü ve dördüncü gün gidiş ve geliş olmak üzere 68 millik coğrafi rota ile tamamlandı. Son gün ise hava şartları elvermediği için yarış yapılamadı.
Seride ilk günün ardından, ön sıralarda yerimizi almaya başladık. Yarış sonuna kadar da iddamızı korumayı başardık. Kendi sınıfımızda 56 teknenin olduğu yarışta, ekipte bu tip büyük filo yarışlarına katılmış üyelerin bulunması bizim için önemli bir avantajdı.
Bizi en çok zorlayan ise gel-git nedeniyle sürekli değişen kuvvetli akıntılar ve tanıdık olmadığımız yerel rüzgar paternleriydi. Bu faktörler bizi en çok 8-9 saat süren coğrafi rota yarışlarında etkiledi.
GPS'imizin bizi yarı yolda bırakması üzerine harita okuyarak şamandıraların yerini kestirmek zorunda kalmamız bize büyük dezavantaj getirdi. Buna ek olarak, coğrafi yarışın ilk kolunun yapıldığı günün gecesinde soğuk havada çadırda ve teknede kalmak direncimi düşürmüştü.
Her ne kadar aldığımız dereceler bunun gibi güçlü bir filoda başarılı olsa da, potansiyelimizin tamamını ortaya koyamadığımızı düşünüyorum.
Bu yıl katıldığımız yarışı tecrübe olarak kabul edip, önümüze daha büyük hedefler koymalıyız. Gerek denizde, gerek karada daha yoğun bir antrenman programı uygulamamız gerektiğini düşünüyorum. Yarışa mental hazırlıkla bu potansiyelimizi ortaya çıkarılabileceğimizden kuşkum yok. Başta ekibim olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
Kaynak: TurkSail
Arıyorum İTÜ Gazetesi 17. Sayısı Tüm Kampüslerde2010-2011 Rektörlük Kupası İşletme Fakültesi'nin