Ege
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de karantina odalarında yer kalmadı

Bugünlerde İTÜ'nün gündemi kampüsteki COVID-19 vakaları. Dünya genelinde hızlı bir artış gösteren vaka sayılarının Türkiye, dolayısıyla İTÜ’de de artış göstermesi uzun sürmedi. Artan vaka sayıları sonucunda kampüste yaşamakta olan öğrencilerin karantinaya alınması konusunda çözümler üretildi.

COVID-19 kampüslerde hızla yayılıyor

Sosyal medya hesaplarımız üzerinden yaptığımız ankete katılan öğrencilerin yaklaşık %7'sinin COVID-19'a yakalandığını, %17'sinin temaslı olduğunu öğrendik. Bu oranı yaklaşık 40000 kişi olan kampüs nüfusuna oranladığımız zaman çok ciddi sayılar ortaya çıkmakta. Bu durum özellikle kampüste yaşayan öğrenciler için büyük zorluklar çıkardı. Konu ile ilgili Rektörlük tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen kampüsteki vaka sayılarının artışı, gerek sosyal medyalar üzerinden, gerekse çevremizden bariz bir şekilde görülmekte.

Konuk Evi'nde yer kalmadı hastalar yurtlara yerleştiriliyor

Dönem başından beri COVID-19'a yakalanan öğrencilerin Yılmaz Akdoruk Konuk Evi'nde karantinaya alındığı biliniyordu. Kampüste artan COVID-19 vakalarının ardından Konuk Evi'nde iki kişilik odalara üçüncü yataklar eklendiği ve buna rağmen yer kalmadığı ise ulaştığımız son bilgiler arasında. Konuk Evi'nde yer bulunamaması ardından artık COVID-19 hastaları ya yurtlarda oluşturulan "karantina odaları"na ya da kendi odalarında karantinaya alınmaya başlandı. Sosyal medyalarımız üzerinden yaptığımız soru-cevap etkinliğinde ise öğrenciler; yurtların depolarına yer yatakları ve mini buzdolapları konulduğunu, buralara COVID-19'a yakalanan öğrencilerin yerleştirilip kendilerine C ve D vitamini ile 150 lira verildiğini söyledi. Bazı öğrenciler ise Konuk Evi'ndeki salonlarda 7 kişi kaldıklarını aktardı.

Odalar yeniden düzenleniyor

Oda arkadaşı pozitif çıkıp kendisi negatif çıkan öğrenciler başka odalara alınıp yerine bir başka pozitif öğrenci yerleştirilirken; temaslı öğrenciler ise başka temaslı öğrenciler ile aynı odalara alınıyor. Yemekleri yemekhanede özel olarak paketlenip yurtlara getirildiği görülüyor. Yurtlarda kendini güvende hissetmeyen birçok öğrenci ise kendine başka bir kalacak yer bulmaya çalışıyor. 

Karantina odalarında yaşam nasıl?

Açılan karantina odaları ile ilgili İTÜ tarafından herhangi bir açıklama veya bilgilendirme yapılmış değil. Alınan bilgilere göre karantina odaları uygulaması önceden belirlenmiş kurallar dahilinde uygulanmak yerine günü kurtarmak amacıyla hayata geçirilmiş, plansız bir uygulama olarak kalıyor. Karantina odalarındaki hayat tek kelime ile özetlenecek olursa, bu kelime “belirsiz” olur. Öğrencilerden alınan bilgilere göre bu odalar, genellikle yurtların en alt katlarına açılmış, gelebilecek maksimum kişi sayısının veya barınma şartlarının belirli olmadığı odalar. Konukevlerinde de benzer bir durum söz konusu. Konuk Evi'nde 2 kişilik odalara üçüncü yatakların konulduğu, hatta bazı odalara dördüncü yatakların konulmasının itirazlar sonucunda engellendiği aldığımız bilgiler arasında.

Gölet Yurtları'nda karantina odasına çevrilen deponun önü bir masa ile kapatıldı:arı24 ailesi olarak COVID-19'a yakalanan tüm sıra arkadaşlarımızın tez zamanda iyileşmesini diliyoruz.

İTÜ'de yeni COVİD-19 önlemleri Türkiye’nin ilk kavitasyon tüneli İTÜ’de açıldı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi