Özlem
Son 180 günde 5 haber

İTÜ'den bir yeni minik adım: Mikrokredi

İTÜ'de öğrenciler ve bazı danışman hocalar tarafından yürütülen, çeşitli başarılara sahip ders dışı faaliyetleri kapsayan proje takımları, öğrenci kulüpleri ve bilimsel araştırma projeleri bulunmakta. Akademik gelişmelerin yanında sosyal gelişmeleri de desteklemek isteyen İTÜ, "Ders Dışı Faaliyet Kaydı (DDFK)" isimli yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Uygulamaya göre aşağıda açıklanan esaslar bağlamında artık ders dışı faaliyetler diploma ekine yansıyacak.

Ders dışı faaliyetler diplomaya yansıyacak

DDFK, tamamlayıcı ders planı dışı faaliyetleri ve ders planı dışı sosyal etkinlikleri içerecek. Böylece akademik etkinlikler, mesleki çalışmalar ve okul tabanlı etkinlikler desteklenmiş olacak. Mikrokredi programına başvurabilmek için, lisans öğrencilerinden genel not ortalamasının en az 2.0 olması ve lisansüstü öğrencilerinden ise en az 3.0 olması şartı aranacak. Ancak ilk yarıyıl öğrencileri için not ortalaması koşulu aranmayacak. Onaylanan faaliyetler 1 AKTS kredisi değerinde olacak ve diploma ekine eklenecek.

 

 
arı24 nedir ne değildir? | İTÜ’nün öğrenci medyası, ekiplerimiz ve daha fazlası İTÜ GVO öğretmenleri artan mali zorluklar karşısında hakları için ses verdi: Zam şart!

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi