Asrın
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'den büyük sessizlik: Üniversiteler teker teker hazırlık eğitimlerinin nasıl olacağını ilan ediyor

Geçtiğimiz günlerde İTÜ, 2021-2022  Akademik Yılı Güz Yarıyılında Uygulanacak Eğitim-Öğretim Yöntemi Esaslarını duyurmuştu ancak bu duyurunun içeriğinde Lisans Hazırlık Programı ve UOLP Hazırlık Programının nasıl ve ne koşullarda ilerleyeceği ile ilgili net bir bilgi yoktu. İTÜ’nün hazırlık eğitiminin nasıl olacağı hakkında sessizliği devam ederken diğer üniversiteler teker teker hazırlık eğitimlerinin nasıl olacağını duyuruyor.

ODTÜ

Güz dönemi için 18 Ekim tarihinde başlayacağını, lisans eğitiminin yüzyüze olacağını, hazırlık eğitiminin ise online olarak ilerleyeceğini duyurdu. Yabancı Diller Yüksekokulu(YDYO) bünyesindeki öğrenci sayısının fazlalılığına vurgu yapılan açıklamada, mevcut hazırlık binalarının öğrenci kapasitelerinin pandemi döneminde yüz yüze ders işlenmesine uygun olmadığı belirtiliyor. Bu açıklamayla beraber ODTÜ, hazırlık sınfılarının yüz yüze eğitime geçişini Bahar dönemine erteledi.

Marmara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi, Güz döneminde YÖK’ün aldığı karar dorultusunda hibrit sisteme geçeceklerini, yabancı dil hazırlık sınıflarının %40 çevrim içi %60 yüz yüze yürütüleceğini açıkladı

İstanbul Medipol Üniversitesi

4 Ekim 2021 tarihinde güz dönemine başlayacaklarını duyurup hazırlık eğitiminin tamamen yüz yüze olacağını, hibrit yürütülen diğer programlarda yüz yüze devam zorunluluğu olmadığını ve derslere çevrim içi şekilde katılacak öğrencilerin yurtlara kayıt yaptırmasına gerek duyulmadığını açıkladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yıldız, 31 Ağustos 2021 tarihinde senatolarının aldıkları kararları sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Her bölüm ve hazırlık için yüz yüze eğitime geçtiklerini, gerekli görüldüğü yerde eş zamanlı şeklinde derslerin online olarak devam edeceğini açıkladı. Aynı zamanda lisans öğrencileri için ders programlarında çakışma olması durumunda derslerin bir tanesinin online olması durumunda iki dersin de alınabileceğini duyurdu. Alttan alınan dersler için de devam zorunluluğu olmayacağını ekledi.

Hazırlık programında yüz yüze eğitim kararı URAP Raporu yayınlandı: İTÜ Mühendislik dalında Türkiye birincisi

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor