Burak Erdil
Son 180 günde 5 haber

İTÜ'den Gümüşsuyu yurdundan kız öğrencilerin atılmasıyla ilgili açıklama

İTÜ Rektörlüğü'nün Burslar ve Yurtlar Koordinatörlüğü tarafından 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Gümüşsuyu öğrenci yurdunda kalan kız öğrencilerin yurttan çıkarılacağı duyurulmuştu. Kız öğrencilerin yurt kayıt yenilemelerinin Ayazağa kampüsündeki yurtlara yapılması gerektiği belirtilmişti. Senelerdir karma bir düzenin olduğu Gümüşsuyu yurdundaki bu değişiklik soru işaretlerine yol açmıştı: bu düzenlemenin değişimin sebebi neydi?

Bu konuyla ilgili İTÜ Rektörlüğü’nden açıklama geldi. İTÜ yaptığı açıklamada; Gümüşsuyu Öğrenci Yurdu’ndaki tüm kız öğrencilerin, Ayazağa yerleşkesindeki diğer yurtlara yerleştirildiğini açıkladı. Bu durum ile öğrencilerin mağdur edilmediği ve onların barınma haklarının korunduğu vurgulandı.

Dikkat çeken kapasite artışı açıklaması

İTÜ, yaptığı açıklamada yurt kapasitelerinin 4900’den 5800’e yükselttiklerini söyledi. Ancak yapılan bu artışın yeni yurt yapılarak değil de öğrencilerin yaşam şartlarını düşüren bir yöntem olan odalardaki yatak sayısının arttırılarak yapılması öğrenciler tarafından tepki topladı. Öğrenciler kapasite artışının mevcut yurtlara fazladan yatak konularak değil, yeni yurt yapılarak sağlanmasını talep ediyorlar.

İTÜ’nün açıklaması

 
Türkiye'nin en iyi üniversiteleri listesinde İTÜ kaçıncı sırada? İTÜ öğrencileri zam yağmurunu protesto etti

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor