İTÜ'lü olmayan bir grup tarafından gerçekleştirilen eyleme güvenlik seyirci kaldı

Geçtiğimiz günlerde patlak veren Filistin-İsrail arasındaki savaş hepimizin gündeminde. İsrail'in Gazze'de bir hastaneye saldırması ve sivillerin hayatını kaybetmesi sonucu ülkemizde üç günlük yas ilan edildi, tüm resmi kurumlarla beraber İTÜ'de de bayraklar yarıya indirildi. Ülkenin çeşitli bölgelerinde farklı fikirlerden gruplar eylemlerini sürdürürken 20 Ekim 2023 tarihinde öğlen iki sularında İTÜ kampüsünde kim olduğu bilinmeyen bir grup tarafından Filistin destekçisi bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi. 

Bu eylemi gerçekleştiren "AGD" kimdi?

Eylem esnasında oldukça kalabalık olan MED'deki ve çimlerdeki öğrenciler, tekbirler ve atılan sloganlara anlam veremezken bu topluluğun hangi kulüpten veya kuruluştan olduğunu çıkaramadı. Pankartlarında "AGD" ve "MGV" yazan bu topluluğun İTÜ'yle bir bağlantısı olmadığı anlaşıldı. Milli Gençlik Vakfı'na bağlı olan Anadolu Gençlik Derneği'nce yürütülen bu eylemin İTÜ'de gerçekleştiriliyor olmasının bir mantığı olmadığını düşünen öğrenciler, yaklaşık yarım saat süren bu eylemi şaşkınlıkla dinledi. Kendi öğrencisi sesini duyurulabilmek için toplandığında anında aksiyon alan İTÜ yönetiminin bu eyleme bizzat mekan sağlaması öğrencilerden tepki topladı.

Güvenlik görevlileri eyleme bizzat eşlik etti

Kimya-Metalurji Fakültesi'nden MED çimlere kadar tekbir getirerek yürüyen grup, ellerinde bayraklarla basın açıklamalarını gerçekleştirirken güvenlik görevlilerinin bu duruma tamamen seyirci kalması İTÜ'lüleri hayrete düşürdü. Öğrencilerin değil eylem girişimi, sadece toplandığı durumlarda bile güvenlik görevlilerinin anında devreye girdiği bilinirken bu topluluğa bizzat eşlik etmeleri ve bu durum her gün yaşanıyormuşçasına rahat olmaları akıllarda soru işaretleri yarattı. Özellikle de bir güvenlik görevlisinin tüm basın açıklamasını cep telefonuyla kaydetmesi kafaları karıştırdı. İTÜ'den bile olmayan bu topluluğun kampüs içerisinde bu kadar rahat sloganlı yürüyüş ve eylem gerçekleştirebilmesi durumu İTÜ'lüleri endişelendiriyor.

arı24 ekibi olarak savaşta hayatını kaybetmiş insanları anıyor, barış içinde yaşayacağımız günlerin bir an önce gelmesini içtenlikle diliyoruz.
 
27. İstanbul Tiyatro Festivali kışa hazırlıklı girmeniz için 25 Ekim'de başlıyor İTÜ yönetiminden çifte standart kararlar: Diyanet in, kültür-sanat-bilim out

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti