Gökay Ata
Son 180 günde 1 haber

İTÜ'lü Sesler: Bizlerle aynı sıralardan çıkan müzisyenlerimiz

Bir zamanlar bizlerle aynı sıralarda ders görmüş, aynı yemekhanede mahluta çorbası içmiş fakat sanatçı yönlerinden belki de haberdar olmadığımız İTÜ'lü arkadaşlarımızı keşfetmeye ne dersiniz? Kim bilir, belki de bu haberin sonunda yeni en sevdiğiniz müzisyeni keşfetmiş olursunuz. Bu haberde bahsedilen ve bahsedilmeyen daha bir çok İTÜ'lü sanatçı arkadaşlarımızı dinlemek için arı24 Spotify hesabımızı takip etmeyi unutmayın. Hazırsanız başlayalım!

1. Aytaç Kart

Disco ve Deep House sevenlerin çok çabuk ısınacağı Aytaç Kart, aylık 100 binden fazla dinleyicisi ile İTÜ'lü seslerin en çok dinlenen sanatçılarından biri. Türkiye'nin en tanınmış DJ'lerinden kabul edilen Deeperise ve Mahmut Orhan ile yarışan sanatçı; Ajda Pekkan, Gökhan Türkmen ve Buray remixleri ile dikkat çekiyor. Aytaç Kart; 2013'ten beri düzenli olarak geliştirdiği diskografisine bu yıl da 6 şarkı eklemeyi ihmal etmiyor, bizden de böylelikle tam notunu alıyor :-) 

2. Bernadette Lara

İlk single'ı "Daily Double" ile sadece üç yıl önce müzik sahnesine giren Bernadette Lara, ilk ilham kaynakları olarak Ludwig van Beethoven, John Williams ve Alan Menken gibi bestecileri, sonra ise Evanescence, Paramore ve Danny Elfman gibi isimleri veriyor. Eski ilham kaynaklarının izlerine müziğinde hala rastlanabilecek olsa bile, sanatçı yoluna pop ve R&B müziği ile devam etmeyi seçmiş. Yeni eserlerinde ise Björk ve Halsey gibi ikonik şarkıcıların etkilerini duymak mümkün. BBI Music'den alıntı: "Bernadette Lara tüm duygularını uçta yaşar ve bunları müzik dışında bir şeyle ifade etmekte pek iyi değildir. Bu sebeple bu karışık duygularını ve karakterini dinleyicilerin arasında ilişki kurabilecekleri bir hikaye anlatarak iletmeyi hedefler."

3. Umur Doma

Hikayesine 2015'te İTÜ'yü kazanması ve aynı yıl içerisinde liselerarası ses yarışmasında birinci olması ile başlayan şarkıcı, üniversitedeki üçüncü yılında Vodafone Freezone'un düzenlediği Son Ses Yarışması'nda 3500 kişi arasında birinci oldu. Bu kadar büyük bir başarının hemen ardından ilk single'ı "Fantastik" ile Türkiye pop sahnesine çok ateşli bir giriş yaptı. İTÜ'lü şarkıcımızın öne çıkan özelliği güçlü sesi. Bu sesi özellikle Nina Simone'nin Feeling Good parçasını canlı yorumladığı YouTube videosunda fark edebilirsiniz. Şarkıcının bizden tam not aldığı diğer bir alan ise klipleri. Her seferinde daha da kaliteli prodüksiyon ile ortaya çıkan klipleriyle hem kulaklarımızı hem de gözlerimizi mest ediyor. 

4. Yarından Sonra

Yarından Sonra, 2019'da kurulan grup, ilk adımını 2020'nin başlarında "Yaramaz Kadın" single'ı ile attı. Ardından "Kraliçe", "Gece Olunca" ve "Çizme"yi piyasaya süren grup, bu haber itibarıyla en son olarak "Yarından Sonra" isimli EP'lerini dinleyicilerinin beğenisine sundu. Eserlerinde punk rock, grunge ve alternatif rock esintileri gözlenebiliyor olsa da grup bir müzik türü altında sıralanmaktan hoşlanmıyor ve kendi deyimleri ile "kendi sound'ını" yakalamanın peşinde koşuyorlar. 2022 yılında Mecmua İstanbul ile yaptıkları söyleşide Pinhani, Dolu Kadehi Ters Tut gibi büyük müzisyenler ile iş birliği yapmak ve büyük festivallerde sahne almak istediklerini söyleyen müzik grubumuzun ismini ileride tam olarak bu isimlerin yanında, bu büyük festivallerde duyarsanız sakın şaşırmayın.

 
Sorular ücretli kurnazlık bedava İstanbul'da öğrenci olmak gittikçe zorlaşıyor

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi