M2 Metro Seferlerinin Uzatılması İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

M2 metrosunun son seferinin 24:00'da olmasından dolayı konser, tiyatro, sinema sonlarını bekleyemeden kişilerin salondan ayrılmak zorunda kalması, İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesi'nde çalışan öğrencilerin kaldıkları yerlere daha erken dönmek zorunda kalması, 24:00'dan sonra kullanılabilecek otobüslerin sayısının az ve sefer aralıklarının uzun olması, Yenikapı ile Hacıosman arası taksi ile gidildiğinde yaklaşık 50 TL ödenmesi nedenlerinden dolayı M2 Hacıosman-Yeniosman metro seferlerinin uzatılması için İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Erde Turan tarafından kampanya başlatıldı.

Kampanyada yer alan istekler;

  • (1)>Haftasonu Metro seferleri saat 2:30'a kadar uzatılsın, yolcu sayısının daha az olduğu haftaiçinde ise seferler kademeli olarak uzatılsın. (Örneğin son sefer bitiş saati 30 dakika uzatılmış olarak sırasıyla 00:30 , 1:00 , 1;30  , 2:00 ve 2:30 bitecek şekilde uzatılabilir, böylelikle yolcu kapasitesi ve yeterlilik test edilmiş olur.) 
  • (2)>Kademeli uzatmalar sürerken 25G hattının sefer sayısı artırılsın ve bu araçların içerisinde metro seferlerinin uzatıldığına dair yolcuları bilgilendirecek reklamlar yer alsın, halk haberdar edilsin.
  • (3)> Gece 00:00'dan sonra çalışan araçlarda geri dönüşümlü poşetlerden bulunsun. (Büyükşehir Belediyesi veya Ulaşım A.Ş poşetlerin üzerine reklam alıp kazanca çevirebilir,sponsorluk alarak ücret vermemiş olur) Bu sayede kusma vb. istenmeyen durumlarda en az rahatsızlık verilmiş olunur.
  • (4)>Istanbulda kamuoyu yoklaması yapılsın, ihtiyaç duyulan gece hatları açılsın veya seferler sıklaştırılsın.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri Ayazağa Kampüsü'nde geç saatlere kadar kalınması gerektiğinde dönüşün zor olmasını, farklı yerlerden Ayazağa Kampüsü'ne geç saatlerde ulaşımın zor olmasını, İTÜ Mustafa İnan kütüphanesi'nde ders çalışan öğrencilerin metro seferinin 24:00'da bitmesi nedeni ile eve erken dönme ve çalışmalarını yarıda bırakma durumunda kalmaları nedenlerini belirterek imza kampanyasına destek veriyor.

Başlatıldıktan 1,5 saat sonra 500 kişinin desteğini alan kampanya yeterli destekçi sayısına ulaşıldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sunulacak.

Kampanyaya destek vermek için: https://www.change.org/tr/kampanyalar/istanbul-ulaşım-a-ş-m2-yenikapı-hacıosman-metro-hattı-gece-saat-2-30-a-kadar-çalışsın

İTÜFest'14 Programı Belli Oldu İTÜ Metallica'yla değil, mezuniyetle çalkalanıyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor