İTÜ Metallica'yla değil, mezuniyetle çalkalanıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü’nün Üniversite Yönetim Kurulu'nca alınan karar doğrultusunda 2014 yılı mezuniyet töreninin İTÜ Stadyumu’nda yapılmayacağını, 6 Nisan tarihli haberimizde paylaşmıştık. Rektörlüğün almış olduğu bu karar, İTÜ'de ve sosyal medyada yankı uyandırmaya devam ediyor. 

Alınan karar üzerine İTÜ öğrencileri tarafından, mezuniyetin toplu şekilde İTÜ Stadyumu'nda yapılmasının devam etmesini istediklerini belirten, fakülte ve tüm okul bazında dilekçeler toplanmaya ve sosyal medyada imza kampanyaları düzenlenmeye başlandı.

İTÜ Öğrenci Konseyi'nce yapılan bir duyuruda öğrencilerin, Eski Rektörlük Binası'ndaki Öğrenci Konseyi odasına gelerek hazır dilekçelerden edinebileceği, yemekhanede hazır dilekçeler bulunacağı, böylece isteyenlerin gelip imza atabileceği ve dilekçeyi imzalamak için 4.sınıf öğrencisi olmak gerekmediği bilgileri yer aldı. İTÜ Öğrenci Konseyi'nce hazırlanan dilekçeye buradan ulaşabilirsiniz.

Rektörlüğün çok tartışılan bu duyurusu ile ilgili, yine İTÜ mezunlarından Muhammed Yılmaz arkadaşımızın yazdığı köşe yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Rektörlüğün bu kararı, gazetelerde ve sosyal medyada ise şöyle yer aldı:

Cumhuriyet

 "Geçen yıl Gezi direnişinin damga vurduğu ve rektör Mehmet Karaca'nın da protesto edildiği İTÜ Mezuniyet Töreni bu yıl stadyumda yapılmayacak. Toplu mezuniyet töreni yerine her fakülte ayrı ayrı tören yapacak. Gerekçe ise stadyumun yetersiz kalması." (14 Nisan) 

Hürriyet

 "İTÜ yönetimi, Roger Waters, Justin Bieber, Justin Timberlake gibi isimlerin konserlerine evsahipliği yapan İTÜ Stadyumu’nun kapasitesinin yetersiz olduğunu gerekçesiyle, 2013-2014 mezuniyet töreninin toplu halde yapılmayacağını duyurdu. Öğrenciler, karara sosyal medyada isyan etti." (12 Nisan) 

Sabah

 "İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü, mezun sayısının artması nedeniyle bu yıl toplu mezuniyet töreninden vazgeçti. Her fakülte ayrı ayrı tören yapacak. Rektörlükten yapılan açıklamada, mezun sayısının artarak 4 bin civarında olacağı, törende 15 bin kişilik bir katılım öngörüldüğünden İTÜ Stadyumu'nun yeterli olmayacağı belirtildi." (13 Nisan) 

Sözcü

"Geçen sene Rektör Karaca'nın da protesto edildiği İTÜ Mezuniyet Töreni bu yıl yapılmayacak. Sebebi ise kapasite yetersizliği... İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü, stadyumun yetersiz kalması nedeniyle bu yıl yapılacak toplu mezuniyet töreninden vazgeçerek, her fakültenin ayrı ayrı tören yapmasına karar verdiğini açıkladı. İTÜ’nün resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre gerekçe öğrencilerin ve velilerin şikayetleri olarak gösteriliyor." (12 Nisan) 

CNN Türk

 "İTÜ Rektörlüğü, stadyumun yetersiz kalması nedeniyle bu yıl yapılacak toplu mezuniyet töreninden vazgeçerek, her fakültenin ayrı ayrı tören yapmasına karar verdi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, Mezuniyet Töreni Düzenleme Komisyonu'nun, geçmiş yıllardaki törenleri incelediği, gelen şikayet ve önerileri değerlendirdiği, öğrencilerden gelen beklenti ve talepleri göz önünde bulundurduğu belirtilerek, mezuniyet töreninin tek bir güne sığdırılarak İTÜ Stadyumu'nda yapılmasında yenilemeye gidilmesi kararı alındığı kaydedildi." (12 Nisan) 

NTV

"İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü, toplu mezuniyet törenleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, geçen yıl yaklaşık 3 bin 500 civarında öğrenci mezun eden üniversitenin kullandığı İTÜ Stadyumu'nda kalabalık nedeniyle sorunlar yaşandığı savunuldu." (12 Nisan)  

T24

"İTÜ yönetimi daha önce Justin Beiber ve Roger Waters gibi isimlerin konserlerine ev sahipliği yapan alanın kapasitesinin mezuniyet töreni için yetersiz olduğunu savundu. İTÜ yönetimi, 2013-2014 mezuniyet töreninin toplu halde yapılmayacağını duyurdu. Karara gerekçe olarak, İTÜ Stadyumu'nun 'kapasitesinin yetersiz' olması gösterildi. Öğrenciler, karara sosyal medyada isyan etti. İTÜ yönetiminin kapasitesinin yetersiz olduğunu iddia ettiği alan daha önce Roger Waters, Justin Bieber, Justin Timberlake gibi isimlerin konserlerine ev sahipliği yapmıştı." (12 Nisan) 

@TwiterSonDakika

"İTÜ'de Metallica konseri için yer var, mezuniyet için yok." (12 Nisan) 

 

M2 Metro Seferlerinin Uzatılması İçin İmza Kampanyası Başlatıldı İTÜ Mezunlar Yurdu Açıldı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi