İTÜ'de cami için gizli temel atma töreni

Daha önce rektörle yaptığımız röportajda merkezi bir yere cami yapacağını belirten İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca; 4 Aralık Cuma günü aralarında rektör genel sekreteri Tayfun Kındap, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar aralarında bulunduğu 12-13 kişilik bir bağışcı grubu ile, hastalıklı oldukları belirtilerek kesilen ve o alana lojman yapılacağı Rektörlük tarafından açıklanan araziye gizlice cami temeli attı.

Rektörlük tarafından bir bilgilendirme geçilmeden temeli atılan İTÜ Camisi'nin haberi Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın attığı tweet ile öğrenildi. İTÜ tarafından resmi bir açıklama gelmeden atılan tweet 14:45 civarlarında Mustafa Dursun'un resmi twitter hesabından silindi.

İTÜ24'ün daha önce haberini yaptığı ağaçların kesimi yapılan araziye Rektörlük tarafından yapılan ve İTÜ Yapı-Teknik İşleri Daire Başkanı Sis Karaman Alkan'nın Facebook üzerinden yaptığı açıklamaya göre İTÜ'deki öğretim görevlileri için lojman yapılacaktı.

KARACA'nın merkezi bir yere cami yapacağını açıklamasından sonra merkezi bir yere cami olmasına sevinenler ve bu durumdan rahatsız olanlar şeklinde İTÜ ikiye ayrılmıştı. Merkezi bir yere cami istemeyenler İTÜ'deki yurt sorununa, cami isteyen öğrencilerin Maslak'taki camiyi kullanabileceklerini dikkat çekerken; cami isteyenler cuma namazları için EEB'deki mescitin yetersiz olduğunu ve daha büyük bir alana ihtiyaç duyduklarını savunmuştu. Bu olaydan sonra başlatılan "İTÜ'ye Budist Tapınağı istiyoruz!" kampanyası ise ülke gündemini aşarak Independent, Routers gibi dünya çapında gazetelerde yer almıştı. Mehmet KARACA olayların büyümesinden sonra merkezi bir yere söylemini toplu ve ortak kullanılabilecek bir ibadet alanı olarak değiştirmişti.

Rektörlük tarafındaki kaynaklarımızdan, yapılacak olan caminin 3 yeni lojman bloğunun yanına bağışlarla yapıldığı, minareli ve ortalama büyüklükte olacağı bilgisini aldık. Osmangazi Belediye Başkanı'nın da bu inşaat için toplanan bağış konusunda öncülük üstlendiği için törene katılanlardan olduğu gelen bilgiler arasında.

Konuyla ilgili Rektörlük tarafından hiçbir basın açıklaması yapılmaması ve resmi kanallardan sorulan soruların cevapsız bırakılması kısa süre içerisinde bir kamuoyu açıklaması beklentisini de beraberinde getiriyor.  

 

 

Teknolojiyi kullan, çığır aç İTÜ, Hyperloop'ta elemeleri geçen tek Türk takımı oldu!

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor