Yusuf Tolunay
Son 180 günde 0 haber

Sri Lanka saldırısında İTÜ'lü mühendis hayatını kaybetti

21 Nisan Pazar günü Sri Lanka'daki Paskalya Yortusu sırasında klise ve otellere eş zamanlı olarak terör saldırısı gerçekleştirildi. 290 kişinin hayatını kaybettiği 450 kişinin ise yaralandığı saldırıda hayatını kaybeden iki Türk vatandaşından biri olan Yiğit Ali Çavuş'un İTÜ İnşaat Mühendisliği mezunlarından olduğu öğrenildi.

Çalışmak için 2 yıldır oradaydı

Saldırılarda hayatını kaybedenlerden biri olan İTÜ İnşaat Mühendisliği mezunu Yiğit Ali Çavuş'un ölüm haberinin Kadıköy'de yaşayan ailesine ulaşmasının ardından ailesi tarafından yapılan açıklamada, Çavuş'un özel bir şirkette mühendis olarak çalıştığı ve 2 senedir Sri Lanka'da bulunduğu söylendi.

İTÜ'lü mühendisin, arkadaşları ile kahvaltı yapmaya gittiği sırada gerçekleşen saldırıda hayatını kaybettiği belirtildi. Dışişleri Bakanlığı'nın cenazenin getirilmesi için çalışmalarda bulunduğu da edinilen bilgiler arasında.

Çavuş'un ölüm haberinin ailesine ulaşmasının ardından, babası Mehmet Çavuş oğlunun vefatı ile ilgili “Pırıl pırıl bir çocuktu. İTÜ'yü onur derecesi ile bitirdi. İki dil biliyordu. Başarılı bir çocuktu. Yani insanlara nasıl kıyıyorlar ben anlayamıyorum. İki yıldır orada görev yapıyordu” diyerek yaşadığı acıyı dile getirdi.

Ülkenin en kanlı saldırılarından biri

Uzun yıllar iç savaş ile mücadele eden Sri Lanka'da savaşın bitmesinden 10 yıl sonra yaşanan bu terör saldırısı ülkedeki en kanlı olaylardan biri olarak tarihe geçti. Sri Lanka'lı yetkililer tarafından AVM ve havalimanı gibi alanlarda birçok bombanın etkisiz hale getirildiği bilgisi verildi. Bunun yanı sıra henüz saldırıları üstlenen herhangi bir örgüt bulunmamakta.

arı24 ekibi olarak Çavuş'un ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. 

İTÜ101: İTÜ'nün kantinleri Bir İTÜ'lü Bir Sohbet: Doruk İşmen ile İTÜ'lü olup kripto para uzmanı olmak

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor