Sena
Son 180 günde 6 haber

Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans Programı öğrenci kabulüne başladı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinasyonunda İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans Programı'nın öğrenci kabulüne başladığını duyurdu. 

Program, geleceğin insan kaynakları yöneticilerini yetiştirmeyi amaçlıyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin beş yıllık başarılı yetenek yönetimi yaklaşımını temel alan programın stratejik insan kaynakları planlaması, dijital araçlar ve ikiz dönüşüm gibi modern kavramlarla uyumlu projelerde yer alma fırsatı sunacağı belirtildi. Aynı zamanda ülkemizde ve küresel iş dünyasında etkin rol alacak, akademik ve projelerde çalışacak geleceğin insan kaynakları yöneticilerini yetiştirmeyi hedefleyen İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans Programı'nın; Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci ülkeler, Balkanlar ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere tüm ülkelerden adayların başvurularına açık olacağı bildirildi.

Kimler başvurabilir, başvuru şartları nelerdir?

Tezli ve tezsiz olmak üzere iki farklı şekilde yürütülecek Program, insan kaynakları alanında kariyer yapmak isteyen tüm lisans mezunlarının başvurusuna açık olacak. Uluslararası öğrencilerin Yükseköğretim Kurumu tarafından denkliği tanınan üniversitelerden lisans diplomasına ve B1 düzeyinde Türkçe Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmaları gerekmekte. Uluslararasılığı ile küresel boyutta iş dünyası ve iş gücü için yeni bir kültür geliştirmeyi hedefleyen programa başvuracak adayların en az 2.5 mezuniyet not ortalamasına sahip olmaları; ALES sınavı sayısal puanının 65 ve üzeri ya da GRE sınavının sayısal puanının en az 652 (yeni sistemde en az 152) düzeyinde olması gerekmektedir. Dil belgesine sahip olmayan uluslararası adaylara ise Türkçe hazırlık sınıflarında eğitim imkânı sağlanacağı bildirildi. Aynı zamanda Program kapsamında uluslararası öğrencilere Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından burs desteği de sağlanacağı da bildirildi.

Başvuruların, 28 Haziran 2024 saat 17.00’ ye kadar devam edeceği duyuruldu.

Programın detayları, başvuru süreci ve daha fazla bilgi için İnsan Kaynakları Ofisi ve İTÜ resmi web siteleri takip edilebilecektir.

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği'nin yeni ismi "İklim Bilimi ve Meteoroloji Mühendisliği" oldu Vadi ve Ayazağa Yurtları hakkında İTÜ'den resmi açıklama geldi

Bu yaz kaçırmamanız gereken konserler

İTÜ lisansüstü öğrencisi Kerem Özcü vefat etti

İTÜ Kimya bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Hayri Acar vefat etti

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümünün isminin değiştirilmesine gelen tepkiler çığ gibi büyüyor

İTÜ'den mezun olmak cep yakıyor