Beyza Nur
Son 180 günde 8 haber

Vadi ve Ayazağa Yurtları hakkında İTÜ'den resmi açıklama geldi

Gün geçmiyor ki yurtlarla ilgili yeni bir gelişme olmasın diyerek haberimize başlıyoruz. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'ndan yurtlardaki güçlendirme çalışmaları ve yaz döneminde yurtların kullanımıyla alakalı bir e-posta gönderildi. E-postada belirtildiğine göre öğrenciler arasında Vadi Yurtları adıyla anılan İTÜ İMKB Erkek Öğrenci Sitesi ve Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu'nda bina güçlendirme çalışmaları gerçekleştirilecek. Güçlendirme sonrası yatak, dolap vb. yurt eşyaları da yenilenecek. 

Güçlendirme çalışmalarına bahar döneminin bitişiyle hemen başlanacak, bu sebeple Vadi Yurtları ve Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu'nun 15 Haziran tarihine kadar boşaltılması gerekiyor. Yaz döneminde başlanacak olan güçlendirme çalışmalarının önümüzdeki güz döneminin sonuna kadar bitirilmesi ve yurtların yeniden hizmete açılması planlanıyor. 

Öğrenciler mağdur olmadan gerekli önlemler alınacak

"Tamamen öğrencilerimizin güvenliğinin ve konforunun iyileştirilmesi için yapılacak bu çalışmalar sırasında hiçbir öğrencimizin mağdur olmadan eğitim-öğretimlerine devam etmesi için gerekli önlemler alınacaktır." ibaresiyle duyuruyu tamamlayan daire başkanlığının, güncel soru işaretlerini giderdiği de e-postada görülüyor. Alınan kararlara ve güçlendirmeye gidilecek yurtların akıbetine bakacak olursak:

  •   Yaz okulu alacak veya zorunlu staj yapacak öğrenciler, yaz döneminde açık olan yurtları kullanabilecekler. (Detaylı bilgi için İTÜ Yurt ve Burs Koordinatörlüğü'ne başvurulabilir)
  •   Mezun durumunda olup mezuniyet törenine kadar yurtları kullanmak isteyen öğrenciler, 15 Haziran sonrasında 6 Temmuz 2024 tarihine kadar açık olan yurtlarda kalabilecekler. (Detaylı bilgi için İTÜ Yurt ve Burs Koordinatörlüğü'ne başvurulabilir)
  •   Vadi Yurtları (İMKB Erkek Öğrenci Sitesi): 2024-2025 güz yarıyılı başlangıcına güçlendirme çalışması tamamlanan yurtlara öğrenciler yerleştirilecek. Diğer bloklarda kalan ve güçlendirme çalışması bitmemiş yurtlardaki öğrenciler ise geçici olarak 2024-2025 güz yarıyılı sonuna kadar Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından tahsis edilecek yurtlara yerleştirilecek.
  •   Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu: Bu yurtta kalan öğrencilerin, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı itibarıyla İTÜ bünyesindeki diğer kız öğrenci yurtlarına yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek.

İlgili e-posta metni:

Gelen e-posta ile birlikte yaz okulu alacak, staj yapacak ya da mezun durumunda olan öğrencilerin soru işaretleri giderilmiş olsa da Vadi ve Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri için yeni soru işaretleri oluştu. Daha önceki haberimizde Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu'nun yıkılacağı ve öğrencilerin Altan Edige ya da Ali İhsan Aldoğan Kız Öğrenci Yurtları'ndan birine yerleştirilecekleri yurt yetkililerince belirtilmişti. Mevcut durumda ise güçlendirme çalışmaları yapılacağı belirtiliyor, son açıklamayla bu durumda bir değişiklik olup olmadığı bir merak konusu.

"Torpili olmayan Vadililerin akıbeti ne olacak?"

15 Mayıs 2024 Çarşamba günü İTÜ Rektörlüğü'ne pankartlarıyla birlikte yürüyüş gerçekleştiren Vadililer için durum hâlâ netleşmedi. Nisan ayının başında 400 dilekçe toplayan öğrenciler, dilekçelerine yanıt alamayınca çareyi yürüyüş yapmakta bulmuşlardı. Yürüyüş sonrası Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu'nun öğrencilerimize kapımız açık, istediğiniz zaman gelip benimle konuşabilirsiniz demesi üzerine kendisinden randevu almaya çalışan öğrencilerin henüz kendisiyle görüşemediği gelen bilgiler arasında. 

Dikkat çeken bir diğer nokta ise geçtiğimiz ay gerçekleştirilen yürüyüşün ardından ismi geçen KYK Yurdu'nun yeni yapılan Maçka KYK Yurdu olduğu yetkililer tarafından öğrencilere sözlü olarak bildirilmişken gelen bu yazılı duyuruda hangi KYK yurdundan bahsedildiğinin belirtilmemesi oldu. 

Gelen maille birlikte; Vadi Yurtlarında hangi blokların önce bitip hangi öğrencilerin okulda kalmaya devam edeceği, hangilerinin KYK'lere gönderileceği, öğrencilerin seçiminin neye göre yapılacağı, gönderilecek KYK ya da KYK'lerin hangileri olacağı ise yeni soru işaretleri olarak belirdi.

Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans Programı öğrenci kabulüne başladı İTÜ Ayazağa Kız Yurdu kampüse veda ediyor

Bu yaz kaçırmamanız gereken konserler

İTÜ lisansüstü öğrencisi Kerem Özcü vefat etti

İTÜ Kimya bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Hayri Acar vefat etti

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümünün isminin değiştirilmesine gelen tepkiler çığ gibi büyüyor

İTÜ'den mezun olmak cep yakıyor