Şule Nur
Son 180 günde 17 haber

İTÜ Ayazağa Kız Yurdu kampüse veda ediyor

Geçtiğimiz günlerde yapıldığı 1995'ten bu yana öğrencileri ağırlayan, İTÜ'nün en eski öğrenci yurdu olan Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu'nun yıkılmasına karar verildi. Geçtiğimiz yaz, yurtta güçlendirme çalışmaları yapılacağı gerekçesiyle tamamen boşaltılmıştı. Ancak, yaz dönüşü yurtta hiçbir değişiklik yapılmadığı görüldü ve öğrenciler, binanın depreme karşı dayanıksız olduğunu bile bile bir yıl daha aynı haliyle yurtta kalmak zorunda kaldı. Üstelik, öğrencilere güçlendirme çalışması yapıldığı yönünde yanlış bilgi verildi.

Bu yıl Mart ayında, Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu, 2. etap KADEV güçlendirme projesine dahil edilip ardından gizemli bir şekilde bu projeden çıkarıldı. Bu durum, öğrencilerin akıllarında soru işaretleri oluşturdu. Yurt müdürüne sorulduğunda ise güçlendirme yapılacağı ve bir sorun olmadığı dile getiriliyordu. Ancak, son alınan kararlar sonucu yurdun yıkılmasına karar verildi.

Öğrencilerin durumu

Yurdun yıkılma kararı sonrasında, öğrencilere Altan Edige ya da Ali İhsan Aldoğan Kız Öğrenci Yurtlarından birine yerleştirilecekleri söylendi. Geçen yıl Gümüşsuyu'ndaki kız yurdunun boşaltılması sırasında öğrencilere tanınan istedikleri yurda yerleşme hakkının, Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu sakinlerine de verilmesi beklentiler arasında. 

Ayrıca öğrencilerden, tüm eşyalarını toplayarak yurdu boşaltmaları istendi. Diğer yurtlarda ve önceki yıllarda Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu'nda öğrencilere tanınan eşyalarının bir kısmını yurtta bırakabilme hakları bu yıl geçerli olmayacak. Bu durum, öğrencilerin tüm eşyalarını birkaç gün içerisinde çıkarmak zorunda kalmasına neden olacak, kararın geç bildirilmiş olması bu durumu daha da zorlaştırıcı nitelikte.  

Yurt problemleri iyice kronikleşiyor

Vadi Yurtlarındaki öğrencilerle ilgili hâlâ bir açıklama gelmemesi, Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu'nun güncel durumu ile birlikte değerlendirildiğinde, İTÜ'de yurt probleminin iyice kronik hale geldiğinin bir kanıtı niteliğinde. Gelecek öğretim yılıyla beraber yurtlara yerleşimin nasıl olacağı büyük bir merak konusu.

Vadi ve Ayazağa Yurtları hakkında İTÜ'den resmi açıklama geldi İzmir'de İTÜ A Capella rüzgarı

Bu yaz kaçırmamanız gereken konserler

İTÜ lisansüstü öğrencisi Kerem Özcü vefat etti

İTÜ Kimya bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Hayri Acar vefat etti

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümünün isminin değiştirilmesine gelen tepkiler çığ gibi büyüyor

İTÜ'den mezun olmak cep yakıyor