Üniversite hayatınızı kolaylaştıracak uygulamalar
Ders çalışırken veya dersteyken birçok şey dikkatimizi kolayca dağıtabilir. Bunlardan en çok dikkat dağıtanını sorsak muhtemelen hepimiz telefonlarımız deriz. Peki ya telefonlarımızı akademik hayatımızda bize yardımcı olacak uygulamalarla donatmak istesek? Bunun için tam doğru yerdesiniz, bu haber tam size göre :)
1. İngilizce Sözlükler
Her İTÜ öğrencisinin telefonunda bulunması gereken, olmazsa olmaz uygulamalardan biri ise Sözlük Uygulamaları. Sözlük kategorisinin en güvenilirleri ise şu şekilde: Tureng, Oxford English Dictionary ve Thesaurus.
2. Hesap Makineleri
Her İTÜ'lünün bir diğer temel ihtiyacı ise hemen hemen her derste ihtiyaç duyulan hesap makineleri. Derslerde, telefonlarımızdaki otomatik yüklü hesap makinelerinden farklı olarak zaman zaman bilimsel hesap makinaları gerekebiliyor. Bilimsel hesap makineleri uygulamalarından en kullanışlı olabilecekleri ise şöyle; Scientific Calculator S+, Hiper Scientific Calculator, Realcalc ve Kalkulilo.
3. Videolu Eğitim Uygulamaları
Hem Üniversite'deki derslere katkısı olsun hem de farklı konularda kendimi geliştireyim derseniz, içerisinde eğitim videoları bulunduran birçok uygulama mevcut. Bunlardan en popülerleri ise şu şekilde:
Udemy: "Academy of you" sloganını kullanarak iki Türk gencinin hayata geçirdikleri bir uygulama olan Udemy yüzbini aşkın online videolarıyla her alandan istediğiniz bilgiye ulaşmanızı mümkün kılıyor. Paralı kursların yanısıra bedava kurslar da uygulamada mevcut.
Itunes U: Itunes'un bir hizmeti olan Itunes U; Stanford, Harvard, Yale ve MIT gibi bazı üniversitelerin bazı derslerine ücretsiz ulaşabileceğiniz bir uygulama.
Khan Academy: Videolarına ücretsiz ulaşabileceğiniz bir diğer uygulama ise Khan Academy. Bindörtyüzden fazla videosuyla Youtube üzerinden erişilebilir durumda.
edx: Itunes U ile eşdeğer bir uygulama olarak gösterebileceğimiz bir uygulama olan edx, Harvard ve MIT'in ortak projesi. Bu üniversitelerin haricinde diğer büyük üniversitelerin de derslerini alabildiğiniz, sınavlarına girebildiğiniz, üstüne belge bile alabildiğiniz bir uygulama.
Bunların dışında, TED uygulaması ile önceden gerçekleştirişmiş TED konuşmalarına ulaşabilir, ufkunuzu açıcı konuşmaları bu uygulamadan dinleyebilirsiniz.
4. Ses Algılayan Uygulamalar
Hocaların her dediğini o an aklımızda tutamayabiliriz ya da belki de not almakta gecikiyor olabiliriz ve hatta not almaya üşeniyor, not almak için hiç çaba bile sarfetmiyor olabiliriz. :) Bunun için de uygulamalar mevcut ama yanlış anlaşılmasın kimseyi bir şeye teşvik etmiyoruz. :)
Dictate, Dragon Dictation ve Gom Recorder, söylediğiniz kelimeleri anında yazı formatında ekranda gösterebilme kabiliyetine sahip bazı uygulamalar. Böylelikle hocalarınız ders anlatırken telefonunuzu masanın üzerine koyup anlatılanları yazı formatında kaydedebilir veya kendi özetlerinizi yazarak vakit kaybetmekten ziyade konuşarak yazı formatına dönüştürebilirsiniz.
5. Not uygulamaları
Gelelim not almanızı kolaylaştıracak uygulamalara. Çok fazla çeşidi bulunan bu uygulma türünden sizler için en işlevli olabileceğini düşündüğümüz üç uygulamayı seçtik: Any do, Evernote ve Quick Notes X.
Evernote: Notlarınızı toplantı, yapılacaklar listesi ve fotoğrafları da birleştirebileceğiniz fikirler ve boş sayfa formantında ayırabileceğiniz bir uygulama.
Anydo: Evernote ile aynı özelliklere sahip olmasının yanında notlarınıza hatırlatma alarmı kurabileceğiniz bir uygulama.
Quick Notes X: Notlarınızı klavye kullanmak yerine telefon kalemi yardımıyla almak istiyorsanız bu uygulama tam size göre.
6. Taramaya Yardımcı Uygulamalar
Notlardaki yazıları okuyabilmek bazen güç ve göz yorucu olabilir. Bunun için notları yükleyip pdf formatında alabileceğiniz uygulamalar bulunmakta. Xodo ve Fast Scanner ise bu uygulamaların en bilinenleri arasında yer alıyor. Bu uygulamalar sayesinde gözleriniz yorulmadan sınavlara çalışabilir ve Ninova'ya ödev yükleyeceğiniz zaman ne yapacağım ben diye stres olmayacaksınız. :)
Ayrıca, Office Lens uygulaması ile tahtada yazılanların fotoğrafını çekip onları da kolayca pdf haline getirebilirsiniz.
Bonus
Derslere yardımcı uygulamalara yukarıda yer verdik. Sıra, her üniversiteliye lazım olabilecek diğer uygulamalara geldi. :)
Partymag: Uygulama, konumunuzu kullanarak yakınınızdaki parti,konser,kokteyl tarzı etkinlikleri sizler için derliyor. Aynı zamanda bu uygulama ile çeşitli etkinliklere bilet alabilmek de mümkün. Ayrıca, Partymag'in ''Coin'' hizmeti ile anlaşmalı mekanlarında ücretsiz içecek alabilir ve indirimlerden yararlanabilirsiniz.
Circle of 6 veya bSafe: Bu uygulamalar sayesinde en yakın arkadaşlarınızla hep iletişim halinde kalabilirsiniz. Kendinizi güvende hissetmediğinizde konumunuzu arkadaşlarınızla paylaşabilir, herhangi bir partide veya etkinlikte kaybolduğunuzda arkadaşlarınızın sizi kolayca bulabilmesini sağlayabilirsiniz.
Skyscanner: Bir üniversite öğrencisinin olmazsa olmazı, tatillerde evine dönüp ailesiyle hasret gidermesidir herhalde. Eve dönmenin tek negatif tarafını ise pahalı uçak biletleri oluşturuyor. Bunun için Skyscanner uygulaması, en uygun fiyatlı uçuşları sıralamada birebir. Sadece yurt içi değil, yurt dışı uçuş aramak için de en uygun uygulamalardan biri. Erasmus, Work & Travel ya da sadece gezip görmek için yurt dışına çıkacaksanız da bu uygulamayı kullanmanızı öneririz.
Starbucks uygulaması: Kahve, belki de bir öğrencinin ders çalışırken ayakta kalmasını sağlayan yegane şey. Starbucks ise kahve ihtiyacımızı karşılamak için hepimizin uğradığı popüler mekanlardan biri. Uygulaması sayesinde ise her 15 kahve siparişinizden sonra 1 kahveyi bedavaya içebilirsiniz.
Dileriz burada okuduğunuz şeyler kalan üniversite hayatınızda işinize yarar. Az FF'li dönemler dileriz! :)