İrem
Son 180 günde 4 haber

Vadi Yurtlarındaki tahtakurusu problemi

İTÜ yurtları her dönem farklı sorunlarla gündemde kalmayı başarıyor. Asansör arızalarından tutup olası depreme karşı dayanıklılıklarıyla da kafada bıraktığı soru işaretlerinden bahsetmiştik. Son zamanlarda ise vadi yurtlarında bir böcek türü olarak bilinen tahtakurusu problemi gündeme oturdu. Öğrenciler, çözüme ulaştırılmak istenen sorunun her defasında daha büyük probleme yol açıyor olmasından şikayetçi. Öğrencilerin artan şikayeti üzerine yurt görevlileri ilaçlama için harekete geçmek isterken, habersiz bir şekilde bu ilaçlamayı yaparak öğrenciyi mağdur etti. Yurt görevlileri, ilaçlama yapılmasından itibaren on gün odaya girilmemesi gerektiğini söyleyerek öğrencileri başka odalara atadı. Görevlinin bu haberi ilaçlamadan önce vermesi gerekirken ilaçlama sonrası verdiğini iddia eden öğrenciler eşyalarının zarar gördüğünü ifade ediyor. 

Yeni yıkanmış yorganların temizliği düşündürttü

İlaçlama sonrası odaya döndüklerinde tekrar tahtakurusu ile karşılaştığını ifade eden öğrenciler, temiz yorganların içinden tekrar aynı böcek türünün çıktığını belirtti. Bu durumun üstüne görevliler tekrar ilaçlama yapılmasını uygun gördü. Bunlara ek olarak buhar makinesiyle sorunun çözüleceğini ifade edilmişken bu çözüm henüz uygulanmış değil. Artan şikayetler üzerine de sürekli bir ertelemeye gidildiği söyleniyor. 

Hastanelik olanlar da mevcut

Tahtakurusunun yarattığı etkiler arasında olan kaşıntı probleminin artmasıyla kendini hastanede bulan birkaç öğrenci, alerji denilerek geri gönderildi. Ana problem olan tahtakurusu halen çözüme kavuşmadığı için bu öğrenciler hala aynı şikayetlerden muzdarip olmaya devam ediyor. 

Vadi mesaj grubundan konuya dair bazı konuşmalar:

 

İTÜ kulüpleri yandaş şirketin reklam yüzü yapıldı arı24 YouTube ekibini kuruyor!

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor