Selin
Son 180 günde 6 haber

İTÜ kız yurtlarındaki asansör arızaları korku uyandırıyor

İTÜ öğrenci yurtları, bazen odalarda yatak artışıyla, bazen ücretlerine getirilen fahiş zamlarıyla, bazen de artan ücretlerine rağmen kalitede düşüşüyle sürekli İTÜ öğrencilerinin gündeminde. Bugünlerde ise yurt gündemlerinde Altan Edige Kız Yurdu'nda yaşanan asansör krizi var. Bu yurtta kalan öğrenciler asansörlerin sürekli bozuluyor olmasından uzun zamandır şikayetçi olmakla beraber son günlerde asansörde kalma ve asansörlerin katlar arası düşmesi olaylarının artışı öğrencilerin hayatını tehlikeye sokuyor. Özellikle üst katlarda kalan ve ağır çanta-eşyalarıyla asansörleri sık kullanan öğrenciler, bu duruma kalıcı çözüm bulunamamasıyla zor durumda bırakılıyor.

Teknisyenler geliyor, gidiyor

Asansörleri tamir ettirmek amacıyla sürekli teknisyen çağırılıyor, asansör teknisyen gittikten yarım saat sonra tekrar bozuluyor, gün içinde asansörleri kullanan öğrenciler asansörde kalınca veya benzer problemler yaşayınca teknisyenler tekrar aranıyor. Bu durum yurtta kronik bir problem haline gelmiş durumda, öğrenciler bu döngünün birinin başına bir şey gelmeden kırılamayacağından endişeleniyor. Gelen teknisyenlerin "bu durumun hep böyle olduğu" ve "asansörlerin aslında bozuk olmadığı" yorumları yaptığı söylenirken öğrenciler daha ciddi bir olay yaşanmadan bu durumun en acil şekliyle çözülmesini istiyor. 

Öğrencinin sesi neden duyulmuyor

Öğrenciler durumla alakalı olarak yurt yönetimiyle sürekli iletişim halinde kalıyor ancak iddialara göre yurt müdürünün yazdığı dilekçelere elle tutulur bir dönüş alınamıyor. Türkiye geneli öğrenci yurtlarında yaşanan asansör kazalarının acısı tazeyken ve görmezden gelinen teknik arızaların nelere mal olabileceği yüzlerimize çarpmışken İTÜ Yurtlar Koordinatörlüğü'nün konuyla alakalı en hızlı ve kalıcı çözümü alması son derece önem taşıyor.

Öğrenciler duruma haklı tepkisini gösteriyor:

 

 

 
İTÜ rektörlük ek binasında yangın İTÜ1773 fiyatları cep yakıyor

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor