Simge
Son 180 günde 0 haber

YÖK'den yüz yüze eğitim kararı

Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi sonrası üniversitelerde nisan ayına kadar online eğitime geçilmişti. 

YÖK'den beklenen açıklma geldi

YÖK Başkanı Özvar'ın üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin açıklaması şu şekilde:

  •  Hali hazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilecek.
  •  Yüksek öğretim kurumları bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin kararları ilgili kurullarında alarak, gerekli düzenlemeleri yapacak.
  •  Yürürlükte olan yüksek öğretim kurumlarında uzaktan öğretime ilişkin usul ve esasların 6. maddesinde yer verilen bir yarı yılda derslerin AKTS kredilerine göre en fazla yüzde otuzunun uzaktan öğretim yoluyla verilebilecek kısıtlaması uygulanacak.
  •  Özel öğrenci olarak başka bir yüksek öğretim kurumunda eğitime devam etmekte olan öğrencilerin, bu eğitimi aynı şekilde sürdürebilecek,

     

  •  Nisan ayına ertelenmiş olan derslere ait uygulamaların üniversitelerin ilgili kurullarının alacağı kararlar ile ödev, proje vb. şekilde veya bahar dönemi içinde, yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze yapılabilecek.
  •  Bahar dönemindeki ara sınavların özel öğrencilik hakkı verilen uygulamalı eğitimi içeren projeler hariç, şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılacak.
  •  Yapılacak değerlendirilmelerde açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler çevrimiçi kısa sınavlar projeler, öğrenme yönetim sistemi kullanım analitikleri vb. uygulamaları kullanılabilecek.
  •  Yarı yıl sonu tek ders, tez izleme ve yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağını yüksek öğretim kurumlarının yani üniversitelerin yetkili kurulları tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.

 

YÖK’ün yüz yüze kararı sonrası öğrenciler nasıl oy kullanacak? YÖK vizeler "online" yapılacak dedi, İTÜ'den açıklama bekleniyor

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi