Serkan Yasin
Son 180 günde 3 haber

YÖK vizeler "online" yapılacak dedi, İTÜ'den açıklama bekleniyor

YÖK Başkanı Erol Özvar'ın 30.03.2023 Perşembe günü yaptığı basın açıklamasında 2022-2023 Bahar Dönemi'nin devamına ilişkin maddeler kamuoyuyla paylaşıldı ve uzun zamandır belirsizlik içinde bırakılan hususlar nihayet açıklığa kavuştu. Açıklamaya göre dönemin geri kalan kısmı uzaktan ve yüz yüze eğitimin birlikte yürütüldüğü "hibrit sistem" ile devam edecek.

Ara sınavlar online yapılacak

Özvar'ın açıklamasına göre ara sınavlar şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Alınan bu kararın ardından geçtiğimiz günlerde vize sınavlarının tarihlerini ve yapılış şekillerini "yüz yüze" olarak açıklayan üniversitelerin neler yapacağı merak konusuyken bazı üniversiteler ise vizeleri uzaktan gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Bazı üniversitelerin aldığı kararlar:

 

İTÜ'den açıklama gelmedi

Birçok üniversite YÖK'ün açıklamasından önce vize sınavlarının yapılış şekliyle ilgili karar alırken İTÜ sessiz kalmayı tercih etmişti. Daha önce ara sınavların son 5 hafta içerisinde yapılacağını duyuran İTÜ Rektörlüğü'nden sınavların nasıl yapılacağıyla ilgili bir açıklama bekleniyor.

YÖK'den yüz yüze eğitim kararı İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde yenilikler: Futbol sahası kullanıma açıldı ve sosyal binanın temeli atıldı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi