Selis
Son 180 günde 0 haber

İTÜ, 2017'de neler yaşadı?

2017 üzerinden az bir süre geçmişken, İTÜ olarak bu sene neler yaşadığımızı sizler için derledik. Öncelikle İTÜ ve İTÜ ailesi için yaşadığımız güzel olaylarla başlayalım.

İTÜ'nün 10 araştırma üniversitesinden birisi olması senenin iyi haberlerinden biriydi.

Dünya'nın en iyisi bir kez daha İTÜ oldu

En son 2011'de Prof. Dr. Muhammed Şahin'in rektör olduğu dönemde ABET'te dünya birincisi olan İTÜ; bu sene 25 programın akredite sayılmasıyla, dünyada en fazla akredite programa sahip üniversite olarak dünya birinciliğini korumaya devam etti.

İTÜ kampüslerinin dev minyatürleri Miniatürk'te

Bu sene hep beraber gururlandığımız bir haber ise bu oldu. 2016 yılında İTÜ Mezunları Derneği tarafından başlatılan proje ile, İTÜ Taşkışla ve Maçka Kampüslerinin dev minyatürleri,  31 Mayıs 2017' de yapılan açılış töreni ile Miniatürk'te yerini aldı. 

244. yıl mezunlarımızı uğurladık

244. yıl mezunları, İTÜ'lü öğrencilerin oluşturduğu Mezuniyet 2017 Öğrenci Komitesi tarafından organize edilen ve 4 Temmuz'da Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen öğrenci balosu ile eğlendiler.

Cübbe dağıtımında bazı rezillikler yaşansa da 7 Temmuz Cuma akşamı İTÜ Stadyum'unda gerçekleşen mezuniyet töreni ile de 244. mezunu olarak İTÜ mezun ailesinin üyeleri oldular.

Mezuniyet 2017 Öğrenci Komitesi

Kepler havaya

BİL101E artık yok

Her İTÜ'lünün alırken korktuğu, dersi nasıl geçtiğini anlamadığı BİL101E, tüm bölümlerin ders programlarından kaldırılması tüm İTÜ'lüleri sevindirdi. İTÜ Öğrenci Konseyi'nin İTÜ Rektörlüğü ile sürdürdüğü çalışmalardan sonra, öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda bölümlerin ders programları ve ders içeriklerinde köklü değişikliklere gidilirken, bitirme tasarım projeleri de 2 döneme yayıldı.

Felaketlerle 2017'ye başladık

2017'ye kar fırtınasıyla başlayan İTÜ'de, senenin ilk kötü haber Gölet Kafe'den geldi. Hepimizin zamanında güzel vakit geçirdiği Gölet Kafe' nin çatısı yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü. Neyse ki kimse zarar görmedi. Şu anda Gölet Kafe yerine ise teknokent yapılacağı konuşuluyor.

Yağmur ve kar yüzünden sene içinde yaşanan tek olay Gölet Kafe' nin çatısının çökmesi değildi. 2017 -2018 güz döneminin başlarındaki yoğun yağışlardan dolayı kampüsün bir çok yerinde su baskınları yaşandı. Sağanak yağmurdan dolayı Arıoğlu Kız Öğrenci Yurdu' nun bodrum katından giriş katı seviyesine kadar yükselen sular, öğrencilerde panik hali yaşattı.

Vadi'de tehlike çanları

Vadi Yurtları'na izinsiz giren 4 kişi, yurtta kalan İTÜ öğrencilerini darp etti. Ellerinde sopalarla kampüs dışından gelip yurt güvenliğini çok rahat geçerek Vadi D Blok'un 2. katına çıkan kişiler, öğrencilere zarar verdi. Öğrenciler bu olaya tepki göstermek için Vadi Yurtlarından rektörlüğe kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Başka neler yaşadık?

Yemekhaneye gelen zamlar 2017'de İTÜ'lünün gündeminde olan olaylardan biriydi. İTÜ'lüler #müşterideğilöğrenciyiz hashtaginde toplanarak tepkilerini gösterdi.

Bu sene İTÜ'lününün gündeminde olan olaylardan biri  "Müzik Haramdır" bildirisi olurken, sene içinde İTÜ'lünün tartıştığı bir diğer konu da havuzda cinsiyetlere özel seanslarının olup olmamasıydı.

Seneyi ise çürütülen Tesla iddialarıyla kapadık

Ali Ağaoğlu tarafından İTÜ'ye hediye edilen Tesla'nın, çürüdüğü şeklinde atılan başlıklarla ulusal medyada yer bulduğunu hepimiz gördük. İTÜ Rektörlüğü konuyla ilgili bazı basın organlarına açıklama yaparak Tesla Roadster'ın öğrencilerin eğitimi ve araştırma faaliyetleri için kullanıldığını bildirdi.

İTÜ ailesi olarak 2017'de sevindiğimiz ve gururlandığımız haberler aldığımız gibi, bizi üzen olaylar da yaşayarak seneyi tamamladık. 2018'in İTÜ ve İTÜ ailesi için daha başarılı ve güzel geçmesi dileğiyle.

İTÜ'yü arı24'ten takip etmeye devam ediniz.

Facebook: https://www.facebook.com/ari24sosyal/

Twitter: https://twitter.com/ari24sosyal

Instagram: https://www.instagram.com/ari24sosyal/

IOTA kurucusu Türkiye'de ilk defa İTÜ EMÖS'te Girişimci ve yenilikçi üniversiteler sıralaması açıklandı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi