Rektörlük seçimi sandıkları kapandı

Saat 17:40: Sandık Birleştirme İşlemlerine Başlandı

Saat 17:40 itibariyle sandık birleştirme işlemlerine başlandı. 7 farklı sandıkta oy kullanıldığı için öncelikle sandıklardaki oy sayıları tutanaklara geçirilerek oylar tek bir sandıkta birleştirilecek. Birleştirme  işleminin tamamlanmasının ardından oy sayımına başlanacak.

İTÜ; YÖK'e göndermek üzere 6 rektör adayını seçiyor

2016-2020 yılları arasında İTÜ'nün rektörü olmak için yarışan 11 aday isim için üniversite seçimi bugün yapılıyor. Sabah 9:30'da Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde başlayan ve öğretim görevlilerinin verdiği oylarla YÖK'e gidecek 6 ismin belli olacağı seçim tüm hızıyla devam ediyor.

Seçim için Tuzla, Gümüşsuyu, Taşkışla, Maçka kampüslerinden seçimin yapılacağı İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ne sabah saatlerinde servis hizmeti sağlanırken, Ayazağa Kampüsü'nde olan öğretim görevlileri de SDKM'ye gelip oylarını vermekte.

Bu akşam 17:30'da tamamlananacak olan oy verme sürecinden sonra; şeffaf ve mühürlü sandıklarda toplanan oylar Sandık Kurulu üyeleri tarafından SDKM Konferans Salonu'na getirilecek ve Seçim Koordinasyon Grubu mühürlü oyları herkesin önünde teker teker açarak sayıma başlayacak.

Kimler oy veriyor?

YÖK'teki yasaya göre yardımcı doçent, doçent ve profesör doktorların oy kullanabilecek. Bu unvanın altındaki öğretim kadrosu ise oy hakkına sahip değil.

En büyük pasta kimin olacak?

1100'den fazla öğretim görevlisinin oy kullanabileceği üniversite seçiminde, İnşaat Fakültesi ve Maden Fakültesi en fazla öğretim görevlisinin bulunduğu fakülteler olması açısından seçimin gidişatını etkileyen 2 önemli etken. Bunun yanı sıra bu seçimlerde İnşaat Fakültesi ve Maden Fakültesi'nin kendi rektör adaylarını çıkarması ise oy dağılımında büyük bir yarış olacağının da göstergesi.

İTÜ Rektörü olmaya aday 11 ismi daha yakından tanımak için tıklayınız.

İTÜ24 olarak sizleri seçim sürecinden ve oy sayma işleminden anlık olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz. Seçim İTÜ24'ten takip edilir, bizi takip etmeye devam ediniz.

Oylar sayılmaya başladı: İşte dakika dakika rektörlük seçim sonuçları Uzun kuyruklar İTÜ'yü bekliyor: İTÜ'nün kontenjanlarında dev artış

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor