Burak Erdil
Son 180 günde 7 haber

İTÜ Vakıftepe Restoran'ın akıbeti hala belli değil

İTÜ Rektörlüğünün İTÜ Vakfına açtığı savaş devam ediyor. Daha önceden işletme hakkı İTÜ Vakfına ait olan İTÜ Store, otopark gibi alanları kendi kontrolüne geçiren Rektörlük; Maçka’da bulunan sosyal tesislerindeki içki satışını da yasaklatıp insanların yaşam tarzına müdahale etmesiyle de gündeme gelmişti. Benzer bir gelişme Hisarüstü’nde bulunan İTÜ Vakıftepe Restoran’da da meydana geldi.

Sosyal tesis konumu itibarıyla ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunmaktaydı

Manzarası ve hizmetleriyle İTÜ’nün değerlerinden biri olan, üniversite bütçesine katkı sağlayan ve İTÜ Vakfı tarafından işletilen İTÜ Vakıftepe Restoran, yaz sezonuna hazırlık bahanesiyle 1 Mart 2018’de kapatılıp tadilata alınmıştı. O zamandan beri hala inşaat halinde duran 4 yıldır hizmete alınmayan tesisle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. 

vakıftepe konum

İTÜ Mezunlar Derneği faaliyet raporunda tesisin 2019’da açılacağı söylenmişti

itümd faaliyet raporu

İTÜ Mezunu bir Ekşi Sözlük kullanıcısı bu tesisin ne zaman hizmete alınacağını merak etmiş ve CİMER aracılığıyla İTÜ rektörlüğüne bu tesisin akıbetini sormuştu. İTÜ Rektörlüğü ise bu soruya geçiştirerek cevap verdi.

Mezunumuza rektörlükten gelen yanıt şu şekilde:

rektörlük cevap

Tesisin son hali ise bu şekilde:

vakıftepe son hal

Değerli bir arazide bulunan ve manzarasıyla göz kamaştıran bu tesisin İTÜ’lüler tarafından mı yönetileceği yoksa İTÜ dışı kişilere peşkeş mi çekileceği ise merak konusu. Güncel ekonomik durumu bahane ederek yemekhaneye zam yapan İTÜ rektörlüğünün okulun hem bir değeri hem de gelir kapısı olan bu tesisi ileride İTÜ’lülerin yararına kullanacak olmasını ümit ediyoruz. 

 

 
arıSanat: İstanbul’da gezilecek ücretsiz 8 sergi arıSanat: 17. İstanbul Bienali devam ediyor

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi