İrem
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de finaller başka: Havuzda ayva ve VPN ayarı

2022-2023 bahar dönemi final sınavlarının çevrimiçi yöntemle gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Bugün Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapılan yeni duyuruya göre, ortak sınav yapan havuz dersleri için AYVA platformunda birtakım değişiklik yapıldı. Bu değişikliğe göre, havuz derslerinin sınavları eski AYVA ortamı yerine yeni AYVA ortamında gerçekleştirilecektir. Bunun yanında; sınıf, öğrenci ve akademisyen tanımlamaları normal Ayva'da olduğu gibi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı üzerindeki bilgilerle sağlanacaktır. 

Seçmeli Final2023-VPN Sistemi

Yapılan bir diğer duyuru ise, ortak havuz final sınavlarında yaşanabilecek erişim problemlerini (bknz. fizik) en aza indirgemek ve önlemek amacıyla Tübitak Ulakbim tarafından ikincil erişim alanı sağlandığıdır. Bu ortam sadece İTÜNET ağında bulunmayan kullanıcılar için sağlanmaktadır. Bilgisayarınıza uygun ortamın kurulumunu yapmak için lütfen tıklayınız. Duyurunun devamında da belirtildiği üzere, Final2023-VPN sistemi kullanılmadan da final sınavlarına erişim sağlanabilecektir. 

Sorun yaşamanız durumunda 0212 285 39 30 numaralı hatta 7/24 erişim sağlayabilir, dilerseniz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı birimine İTÜ Yardım üzerinden yardım bileti oluşturabilirsiniz. 

İTÜ yurtlarında bu dönem neler oldu? Günlerden İTÜ'250

Altan Edige Yurdu'nda uyarısız tebligat: öğrenciler yurttan çıkarılıyor

arıSanat: Aralık 2025

İTÜ’nün 2026 bütçesi açıklandı: Bilim yine son sıralarda yer aldı

Tenis oynamak artık İTÜ'lünün harcı olmayacak

İTÜ’nün yeni iş birliği eski tartışmaları yeniden gündeme taşıdı