Burak Erdil
Son 180 günde 5 haber

İTÜ yurtlarında bu dönem neler oldu?

Finallerin başlamasıyla birlikte 2022-2023 eğitim öğretim dönemini geride bıraktık. Peki İTÜ yurtlarında bu dönem neler oldu? Haberimizde sizler için listeledik. Keyifli okumalar dilemek isterdik ancak okuyacaklarınız keyfinizi kaçırabilir.

Yurt kapasiteleri arttırıldı

Dönemin başında vadi yurtlarının kapasitesi 3 kişiden 4 kişiye çıkarıldı. Aynı şekilde 2 kişilik olarak tasarlanmış kız yurtlarının kapasitesi 3 kişilik olarak değiştirildi. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Ekonomik krizin faturası öğrenciye kesildi

İTÜ yurtlarında %50 civarında zam yapılarak ekonomik krizin sonuçları öğrencilere yanısıtıldı. Halihazırda artan kira ve özel yurt fiyatları nedeniyle öğrenciler bu fiyatlara mecbur bırakıldı. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Yurtlarda sorunların ardı arkası kesilmedi

Vadi Yurtlarında 3 kişilik olarak bırakılması planlanan odalar 4 kişilik yapılarak öğrenciler mağdur edildi. Aynı zamanda aynı oda arkadaşlarıyla kalmak isteyen öğrenciler rastgele odalara atandı. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz. 

Yurtlara giriş çıkış saatlerine kısıtlama getirildi

Öğrencilerin geç giriş haklarına kısıtlama getirildi. Bu kısıtlamaya uymayan öğrencilerin tespit edilip ona bağlı yaptırımlara maruz kalacağı belirtildi. Yetersiz yurt kapasitesine çözüm bulamayan yönetim öğrencileri yurtlardan kovarak bu problemi çözmeye çalıştı. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Özel hayatın gizliliği hiçe sayıldı

Yurtlarda sistematik aramalar yapılarak öğrencilerin özel hayatı ihlal edildi. Yurtta kalan öğrencilerin eşyaları aranarak temek ihtiyaç malzemeleri olan tost makinesi ve kettle gibi aletlere el konuldu. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz. 

Öğrencilerin hayatı tehlikeye atıldı

İTÜ kampüsü içinde yer alan sahipsiz köpekler gece yurda dönmek isteyen öğrencilerin canını tehlikeye attı. Bu nedenle öğrenciler yurda giriş saatlerini, başıboş köpeklerin saldırısına uğramamak için erkene çekmek durumunda kaldılar. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Kampüs içine KYK yurdu yapılması planlandı

İTÜ yönetimi kampüs içine KYK yurdu yapılması için ihaleye çıktı. Bu durum İTÜ öğrencisi olmayan kişilerin kampüse girişine imkan tanıdığı için öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Artan tepkilerden sonra İTÜ yönetimi bu yurdun yapımını iptal etti. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

 

arı24 olarak yaşanan problemlerin yeni eğitim öğretim dönemlerinde yaşanmamasını diliyor hepinize sevdiklerinizle geçireceğiniz mutlu bir yaz diliyoruz.

 
İTÜ'de kep ve cübbelere yeniden zam İTÜ'de finaller başka: Havuzda ayva ve VPN ayarı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor