Nihle
Son 180 günde 1 haber

Maçka'da yeni dönem

2021 yılında yapımına başlanan ve hazırlık sınıfındaki öğrencilerin ders göreceği MED-C bina inşaatının planlanan tarihte yetişmemesi üzerine ilk iki haftalarını online olarak geçiren ve sonrasında inşaatın tamamlanmış olacağı bilgisi verilen hazırlık öğrencileri, yeni dönemlerine farklı kampüslerde başladı.

 

Tamamının MED-C binasında olması gereken hazırlık sınıflarından P1 ve P4 kurları Yabancı Diller Yüksekokulu Binası’nda, P2 ve P3 kurları MED-A, MED-B ve İnşaat Fakültesi binalarında ders görmekte. Bu karmaşık düzen hazırlık sınıfları için hem kafa karıştırıcı hem de birbirinden kopuk bir kampüs ortamını beraberinde getirdi. Ayrıca sadece P2 ve P3 kurlarının Ayazağa Kampüsü’nde ders görmesine rağmen özellikle yemekhane ve MED-A’daki kalabalık öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.

İşletme Fakültesi öğrencileri karmaşık düzene ayak uydurmaya çalışıyor

2019 yılında restorasyon sebebiyle eğitime ara verilen İşletme Fakültesi’nde 2024 yılı itibariyle eğitime yeniden başlandı. Derslerini geçici olarak Ayazağa Kampüsü’nde gören İşletme Fakültesi öğrencileri yeniden Maçka’ya taşındı.

 

Uzun bir süredir kendilerine ait bir fakülteleri olmadığından yakınan İşletme Fakültesi öğrencileri bu yıl derslerinin bir kısmını İşletme Fakültesi Binası’nda alırken bir kısmını da hazırlık sınıflarıyla beraber Yabancı Diller Yüksekokulu Binası’nda almakta.

Her iki tarafın da kafası karışık

Hazırlık sınıflarının Ayazağa Kampüsü’ne alışması amacıyla planlanan MED-C binasında eğitim göreceklerini düşünen hazırlık sınıfları ummadıkları bir manzarayla karşı karşıya kalırken Yabancı Diller Yüksekokulu ve İşletme Fakültesi binalarında aynı anda ders gören İşletme Fakültesi öğrencileri de sabit bir düzene sahip olamadıklarından yakınmakta.

Hibeler nerede? İTÜ'de Erasmus sorunu

Hibeler nerede? İTÜ'de Erasmus sorunu

Bina yetişmedi, planlar bozuldu: İTÜ hazırlık öğrencileri mağdur

İTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu Dr. Ayşe Bengi Özçelik vefat etti

İTÜ öğrencisi A. Ramazan Koşaraslan vefat etti

arı24 yazılım ekibi yeni ekip arkadaşlarını arıyor!