Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KARACA'nın Mesajı

Saygıdeğer İstanbul Teknik Üniversiteliler, Sevgili Meslektaşlarım ve Dostlarım,

Bildiğiniz gibi, Üniversitemizin gelecek dört yılını tayin edecek yönetimi belirleyen seçim ve atama süreci tamamlandı. Bu sürecin sonucunda da, bugün itibariyle, rektörlük sorumluluğunu, eski yönetimden resmen devralarak, göreve başlamış bulunuyorum. Bu onurlu göreve başlarken, öncelikle, İTÜ'ye yakışan ve demokratik bir olgunluk içerisinde tamamlanan seçim ve atama sürecine dahil olan, katkı sağlayan tüm aday arkadaşlarıma, öğretim üyelerimiz ve yardımcılarına, idari personelimize ve de özellikle sağduyulu, aydın öğrencilerimize teşekkür ederim.

Sevgili İTÜ mensupları;

Asıl misyonu bilim olan insanlar için idari görevler, geçicidir ve bir bayrak yarışından ibarettir. Bir süre sonra benim de bu görevi aynı şekilde bir başka meslektaşıma devredeceğimin bilinci ile; bir yandan seçim öncesi ve seçim sürecinde karşılaşıp yaşadığımız tüm olumsuz hatıra ve duyguları hafızamdan tamamen sildiğimi, öte yandan tercih ve düşüncesi ne yönde olursa olsun, İTÜ'nün geleceği adına bu sürece aktif katılan, yapıcı katkı veren her arkadaşımın emeğini, beklentisini ve heyecanını zihnimde ve gönlümde tekrar tazeleyerek göreve başladığımı özellikle bilmenizi arzu ederim. Bu zor ama o kadar onurlu görevi yüklenirken, hissettiğim sorumluluk duygusunu, İTÜ'nün geleceği için çalışma heyecanımı ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Aslında, Üniversitemizle ilgili vizyonumuzu ve projelerimizi seçim sürecinde kişisel görüşmelerimizde ve toplantılarımızda bizzat sözlü olarak ya da yazılı biçimde detaylı olarak sizlerle paylaşmıştım ve bu süreçte belirttiğim tüm konuların, yönetimim boyunca ana görevim olacağını bu ilk mesajımda yinelemek isterim. Bu dönemde ilk hedefimiz, İTÜ'nün altyapı eksikliklerinin ve inşaatları ile ilgili sorunların sürdürülebilirlik çerçevesinde çözülmesi için, ihmal edilen operasyonel sistemin kurulması ve bu şekilde asli ve stratejik hedeflerimizle bağdaşık akademik işlere odaklanma olacaktır.

Devraldığım görevin esası, bir yetkiler bütününden ziyade, daha öncesinden taahhüt ettiğimiz projeler ve idari anlayışın uygulanması noktasında üzerimize yüklenen bir sorumluluktur. Ve bu hukuki olmanın yanında topluma, tarihe ama daha da özelde İTÜ'nün hem bugün hem de yarınki kadrolarına karşı bir sorumluluktur. Bu dönemde, her biri hayata geçirilmek üzere özenle hazırlanmış ve çalışılmış projelerimizi, sizlerin desteği ve yapıcı eleştirileriyle, İTÜ'nün yararına olacak şekilde gerçekleştireceğimize ve günün sonunda hep birlikte daha güçlü, çağdaş ve huzurlu bir İTÜ meydana getireceğimize inancım tamdır.

Bu inançla birlikte, görev sürem boyunca İTÜ'nün menfaatlerinin sair menfaat ve kaygıların üzerinde tutulması ve korunması ve de yönetimimizin idari vizyon ve misyonunun uygulanması noktasında karşılaşılması muhtemel her türlü engel ve engellemeleri aşma konusunda tam bir kararlılık içinde olacağımızdan; bu çerçevede, gerektiğinde tüm yasal araç ve idari imkanları en etkin şekilde ve sonuna kadar kullanacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

Değerli İTÜ'lüler; yönetimimizin asıl performans başarı kriteri, projelerimizin hayata geçtiği, sizlere daha iyi ekonomik, sosyal, psikolojik ve fiziksel olanaklara sahip bir İTÜ ortamı sağlanmasından ibaret değildir. Hayalini kurduğumuz asıl başarımız, siz değerli mensuplarımızın uzmanlıkları yönündeki becerilerinin gelişimine imkan sağlayarak, toplum için sayısız değerler yaratılmasına, ülkemizin, ulusumuzun refahı ve çağdaş dünyaya doğru geleceği için İTÜ'den beklenen, anlamlı faydalar üretilmesine aracılık etmek olacaktır. Yani her bir üyemizin ve hatta öğrencimizin akademik, iş, sosyal ve kültürel yaşama ilişkin inisiyatif aldığı, birer girişimci olduğu bir yapıya ne kadar hizmet ettiğimiz olacaktır. Kanımca ancak bu algı doğrultusunda çabalamamız, Yeni Yüzyılda da Yine lider İTÜ'den söz etmemizi olası kılacaktır.

Her bir bireyinin ve biriminin inisiyatif almaya yüreklendirildiği, sürekli değer yaratmaya yönelik yeni beceriler geliştirmenin desteklendiği, girişimciliğin teşvik edildiği ve ortam sağlandığı, herkesin yaşamda kendisini gerçekleştirmek gibi nihai bir ereğinin olduğunun farkında olunduğu bir İTÜ için, kolaylaştıracağımızı ama zorlaştırmayacağımızı, şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına söz veriyorum.

Bu algı ve vizyon doğrultusunda, desteğinizi bekliyor, yeni dönemde herkese başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sevgili dostlarım, ilettiğiniz tebriklerinizi kabul edip, iyi dileklerinize şahsen teşekkür etmek ve de sizlerle tekrar görüşmelerde bulunmak üzere, 27.08.2012 tarihinden itibaren Fakülte ve Enstitülerde toplantılar düzenlenecektir. Bu toplantılarda sizleri görmekten mutluluk duyacağım.

Prof. Dr. Mehmet Karaca
Rektör

Email: karaca@itu.edu.tr / mehmet.karaca.itu@gmail.com
Tel: 212 285 30 30 / Cep: 0533 214 50 91

Ziyaret Takvimi

Maden Fakültesi / Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü 27 Ağustos 2012 Pazartesi / Saat: 09.00

Enerji Enstitüsü 27 Ağustos 2012 Pazartesi / Saat: 10.30

Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi 27 Ağustos 2012 Pazartesi / Saat: 14:30

Denizcilik Fakültesi 28 Ağustos 2012 Salı / Saat: 10.30

Bilişim Enstitüsü 28 Ağustos 2012 Salı / Saat: 14.30

Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Fakültesi 28 Ağustos 2012 Salı / Saat: 15:30

Kimya ve Metalurji Fakültesi 29 Ağustos 2012 Çarşamba / Saat: 09.00

Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı 29 Ağustos 2012 Çarşamba / Saat: 11.00

İşletme Fakültesi 29 Ağustos 2012 Çarşamba / Saat: 14.30

Makina Fakültesi / Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi 29 Ağustos 2012 Çarşamba / Saat: 16.00

Mimarlık Fakültesi 03 Eylül 2012 Pazartesi / Saat: 09.30

Elektrik-Elektronik Fakültesi / Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi 03 Eylül 2012 Pazartesi / Saat: 11.00

Fen Edebiyat Fakültesi 03 Eylül 2012 Pazartesi / Saat: 14.00

İnşaat Fakültesi / Deprem ve Afet Yönetimi Enstitüsü 03 Eylül 2012 Pazartesi / Saat: 16.00



--------------------------------------------------------------------------

Üniversitemiz Rektör Yardımcılıklarına 2547 sayılı kanunun 13.maddesi uyarınca,

Prof.Dr .Mehmet Sabri ÇELİK (Maden Fakültesi)

Prof.Dr.İbrahim ÖZKOL (Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi)

Prof.Dr.Ali Fuat AYDIN (İnşaat Fakültesi)

atanmışlardır.
İTÜ 2012 Girişliler! İTÜ'ye Hoşgeldiniz Dökümanı Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN'in Teşekkür Mesajı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi