Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

Bir süredir gündemden düşmeyen Marmara Depremi bölge sakinlerinde, özellikle yaşadığı evlerin/yurtların güvenliği belirsiz olanlar arasında büyük endişe yaratıyor. Aynı şekilde kampüste konaklayan İTÜ'lü öğrenciler de uzun süredir akıllarda olan bu belirsizlikten yoruldular ve yetkililerden konuyla ilgili nihai bir dönüt alabilmek için harekete geçtiler. Vadi Yurtları'nda konaklayan öğrenciler arasında geçtiğimiz aylarda gündeme gelen Vadi Yurtları'nın güçlendirme amaçlı boşaltılması iddialarına ilişkin bir açıklama talebiyle dilekçe toplanmaya başlandı. 

Vadi Yurtları grubunda paylaşılan mesaj ile öğrencilerden ilk imzalar alınmaya başlandı
 

İTÜ'nün hala sakladığı sır, öğrenci yurtlarına tamam mı devam mı?

Aylardır açıklanmayan karot testi sonuçları, yurtta kalan öğrencilerde gün geçtikçe huzursuzluk ve endişe yaratıyor. Ayazağa Kampüsü'nde geçtiğimiz 5 yıl içerisinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kullanım dışı bırakılan ve yıkılan çok sayıda bina olduğu düşünüldüğünde bu sessizlik öğrencilerin aklında şüphe oluşturuyor. 

İTÜ öğrencisi hala cevap bekliyor

Öğrencilerin neredeyse aylardır İTÜ yönetiminden CİMER'e kadar her türlü mecraya başvurup hiçbir şekilde tatmin edici cevap alamaması da yurtta konaklayan öğrencileri arada bırakan bir durum oluşturuyor. Bu derece kritik ve aciliyet taşıyan bir konu hakkında bir yılı geçkin süredir hiçbir açıklama gelmiyor olması öğrencileri konu hakkında olası tedbirler almaktan alıkoyuyor, pek çok öğrenci yurdunun güvenli olup olmadığından bile emin olmadan bu korku ile yaşamak zorunda bırakılıyor. Sosyal medya ve diğer mecralar üzerinden gösterilen tepki de maalesef İTÜ yönetimince dikkate alınmıyor.  

Bahsi geçen güçlendirme hakkında bir gelişme yok

Bu yılın başında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Deprem Dayanımı & Enerji Verimliliği (KADEV) Projesi çerçevesinde Vadi Yurdu'nda güçlendirme çalışmalarına 2024'ün ilk çeyreğinde başlanacağını duyurmuş ve bu duyuru yurtta kalan arkadaşlarımız arasında büyük bir endişe yaratmıştı. İlk çeyreğin neredeyse bitmesi ve hala güçlendirme adına hiçbir çalışma yapılmamış olmasıyla Vadi öğrencileri hem olası bir depremin korkusunu yaşıyor, hem de yurtların boşaltılması durumunda nerede konaklayacağını bilmiyor. Pek çok öğrenci açıklanmayan karot testlerinin arkasında test sonuçlarının binaların dayanıksız olduğunu göstermesi ve yurtların boşaltılması durumunda çok ciddi sayıda öğrencinin açıkta kalabileceği gerekçesinin yattığını düşünüyor.

Peki Vadililer'in yeni yurdu neresi olacak?

İTÜ tarafından bu konuda da bir açıklama yapılmamış olması öğrencileri pek de şaşırtmıyor, Vadi Yurdu öğrencileri İTÜ Kampüsleri'ne çok uzak mesafelerde yer alan KYK Yurtları'na yerleşmek istemediklerini de dilekçelerinde ayrıca vurguluyorlar. 

Öğrencilerin yetkililere teslim edeceği dilekçe metninden:

Umuyoruz ki durum üzerine en kısa zamanda bir açıklama yapılır ve bu sıkıntılı durum İTÜ'lüler mağdur edilmeden çözülür.
251 yaşında İTÜ: Rektörlük ve yönelimleri İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

KYK ile İTÜ'de hayatta kalma rehberi

İliç'teki maden kazasının yeni bilirkişi raporu: değişiklikler büyük, imzalar İTÜ'den

arıSpor : Aralık 2024

Makina Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Can Özsoy hayatını kaybetti

Elektrik-Elektronik Fakültesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Nazif Hülagü Sohtaoğlu hayatını kaybetti