Cenker Tarık
Son 180 günde 2 haber

İTÜ'den kulüplerle dalga geçercesine bildiri

Son dönemde İTÜ, sosyal etkinliklerin azaltılmasıyla ve öğrenci kulüplerinin faaliyetlerini engelleyici kararlarıyla sık sık gündeme geliyor. Tüm bunlar gündemdeyken İTÜ'den bütün öğrencilere gönderilen bildiri, gündemdeki iddialara cevap niteliğinde. Bildiride, öğrenci kulüplerine ve etkinliklere yönelik olumlu bir tutum sergilendiği söylense de şahit olunan olaylar ve kulüplerin açıklamaları bununla uyuşmuyor.

Bildiride ne anlatılmaya çalışılıyor?

Bildiride, "İTÜ Öğrenci Kulüpleri ve Öğrenci Faaliyetleri Koordinatörlüğü Yönergesi"nin 2021 yılından beri yürürlükte olduğu ve öğrencilere kulüp faaliyetlerini serbestçe sürdürebilecekleri izlenimi verilmeye çalışılıyor. Ayrıca İTÜ’nün Türkiye’nin en çok öğrenci kulübüne sahip üniversitesi olduğu vurgulanmış. 

Kulüpler yönergesi nedir? Ne içerir?

Her ne kadar bildiride yönergenin amacının kulüp çalışmalarının “en iyi” şekilde yapılması olduğu iddia edilse de bahsi geçen yönetmelik aslında kulüplerin sosyal medya paylaşımı ve faaliyet alanları olmak üzere pek çok alanda oldukça kısıtlayıcı. İlgili yönergeden alınan bu kesitte bile aslında kulüplerin kendini ifade etmelerinin ne derece kısıtlandığı görülebiliyor.

Kulüpler yönergesinden bir kesit

Rektörlük hafızası ve aslında olan

Her ne kadar rektörlük bildiride “tüm öğrencilerimiz kulüp ve etkinlik faaliyetlerini hiçbir sorun yaşamaksızın bugüne kadar sürdürmüşlerdir” demiş olsa da temmuz ayında Mağara Araştırma Kulübü'nün odasının ellerinden alındığını ve ekim ayının başlarında İTÜ Sahnesi'nin etkinliklerinin nasıl engellendiğini paylaşmıştık. Bunlara ek olarak MBG kulübünün düzenleyeceği sempozyuma günler kala SDKM’nin kullanımına izin verilmediğini ve Batı Müziği Kulübünün etkinliğinin de etkinliğe yarım saat kala iptal edildiğini de aktarmıştık.

Back to School 2023 değerlendirmesi: Kulüpler isyanda 27. İstanbul Tiyatro Festivali kışa hazırlıklı girmeniz için 25 Ekim'de başlıyor

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi