Selis
Son 180 günde 0 haber

Hoş geldin 2022, hoşça kal 2021: İTÜ 2021'de neler yaşadı?

İyi ya da kötü 2021’i geride bıraktık. Bu bir sene içinde hayatlarımızda bir sürü değişiklik oldu. Sadece kendi hayatlarımızda değil İTÜ’de de birçok olay yaşandı. Sizler için 2021’de İTÜ’de neler yaşandığını derledik. Gelin hep beraber inceleyelim. 

Seneye komik haberlerle başladık

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu adına bir sahte hesap açıldı. Sahte hesabın dikkate alınmaması gerektiğini ise İTÜ’nün resmi hesabı duyurdu.

Ardından “Bol Çevikli” eylem yaşadık

Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar İTÜ'ye de sıçradı. Saat 14.00'de yapılması planlanan eylem için sabah saatlerinden itibaren kapıda tomalar ve silahlı çevik kuvvet polisleri beklemeye başladı.

Yeni bölümler ise ardı ardına geldi

Önce İTÜ ile Strathclyde Üniversitesi (Glasgow-İskoçya) arasında Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği alanında uluslararası ortak lisans programı (UOLP) başlayacağı duyuruldu. İTÜ, 2021 yılında bu bölüme ilk defa öğrenci aldı. 

Sonrasında 2021-2022 döneminde İTÜ KKTC'nin aldığı karar ve İTÜ Senatosu'nun da onayı ile İTÜ KKTC'ye 10 yeni bölüm açılmasına karar verildi. Ancak YÖK sadece 5 tanesinin açılmasına izin verirken diğer 5'inin de değerlendirme sürecinin devam etmesi kararı alındı.

SIS’in yerini ÖBS aldı

Geçtiğimiz Şubat ayında adı İTÜ ÖBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) olarak değiştirilen ve yeni bir görünüm kazanan İTÜ SIS’in yerine “Yeni Nesil Öğrenci Bilgi Sistemi” adı altında yeni bir arayüz/sistem geldi.

Yeni ÖBS öğrencileri yüzüstü bıraktı

Daha hızlı olacağı söylenen yeni ÖBS ilk denemesinde öğrencileri yüzüstü bıraktı.

Güz döneminde ise yaza kıyasla bazı sorunlar çözülürken özellikle ÇAP ve Yandal öğrencileri yine sorunlarla karşılaştı.

Online mı, hibrit mi yoksa yüz yüze mi?

2021-2022 Güz döneminin nasıl olacağı herkes için heyecanla beklenen bir durumdu. Senenin ilk açıklaması İTÜ Rektörü Prof. Dr. Koyuncu tarafından duyurulmuştu.

Birkaç ay sonra ise YÖK'ten gelen açıklamalarla güz döneminin yüz yüze olacağı kesinleşmişti.

Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime geri dönülecek olması birçok öğrenciyi sevindirdi. Lisans ve lisansüstü derslerin en fazla %40'ı uzaktan eğitim şeklinde verilebileceği belirtilen açıklamalar yapıldı. TUR, ATA, ING201, EKO201E, ING103CO/ES, seçmeli yabancı dil gibi derslerin online olacak şekilde verileceği kesinleşti.

Ancak ders programlarının açıklanmasıyla öğrencilerin kafası allak bullak oldu. Kesinliği olmayan ders programları paylaşıldı. Bir gün online olan ders ertesi gün yüz yüze gözükebiliyordu.

Yolunuz açık olsun yeni mezunlarımız!

8-9-10 Eylül tarihlerinde İTÜ'de; öğrenciler, aileleri ve İTÜ camiası ile birlikte mezuniyet coşkusu yaşandı. Hem 2019-2020 mezunları pandemi nedeniyle yapamadıkları mezuniyetlerini yaptılar, hem de 2020-2021 dönemi mezunları verildi. Sosyal medyada ise çok güzel paylaşımlar yapıldı.

Mezuniyet törenin en dikkat çekici kısmı ise okul birincisi Hüseyin Umutcan Ay'ın konuşması oldu. Ay, konuşmasında kadına şiddet, geçim sıkıntısı, işsizlik gibi ülkenin gündemine oturup bir türlü çözülemeyen konulara değinerek herkesin takdirini topladı.

İTÜ Öğrenci Konseyi belli oldu

29 Kasım - 3 Aralık tarihlerinde adaylık başvuruları kabul edilen ve 7 - 9 Aralık tarihleri arasında seçimleri yapılan İTÜ Öğrenci Konseyi'nin üyeleri belirlendi. Bölüm Temsilcileri ve Fakülte Temsilcileri toplanılan oylardan sonra İTÜ Öğrenci Konseyi Seçim Kurulu tarafından değerlendirilerek göreve seçildi.

2021'de arı24

Her geçen sene daha da büyüyen ailemizle bu sene de İTÜ'nün medyası olarak büyümemiz devam etti. arı24 olarak bu sene yine yüzlerce etkinlik girişi yapıp, bu etkinlikleri sizlere duyurduk. 209 tane haberi sizlere aktardık. İnstagram hesabımızda 14.000 takipçiyi, Twitter hesabımızda ise 26.000 takipçiyi aştık. Spotify hesabımızla sizlerle olduk. Yeni playlistlerimizi sizlerle paylaştık. Yeni işlere girdik, sizler için bİTÜrlü Podcast'i yaptık.

Siz de 2022'de bizleri nelerin beklediğini kaçırmak istemiyorsanız bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın;

Facebook sayfamız için tıklayınız

Twitter hesabımız için tıklayınız. 

Instagram hesabımız için tıklayınız. 

Youtube hesabımız için tıklayınız.

Spotify hesabımız için tıklayınız.

arı24 ailesi olarak herkese iyi yıllar dileriz :)

Timeline'da İTÜ: 20 Aralık-2 Ocak Rektörlük yüz yüze eğitime devam dedi öğretim görevlileri uzaktan eğitime geçti

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor